REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje savo verslą sukūrusio lietuvio bendrovė Gruzijoje laimėjo konkursą kasti auksą, varį ir baritą.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos energetikos ir gamtos išteklių ministerija pranešė, kad aukcione licenciją už 110,5 mln. larių (maždaug 66 mln. JAV dolerių) įsigijo bendrovė „Mining Investments LLC“, kuri buvo įregistruota vasario viduryje. Apie numatomą aukcioną Gamtinių išteklių agentūra paskelbė sausio 19 dieną.

REKLAMA

Visos „Mining Investments LLC“ akcijos priklauso Lietuvos piliečiui Alvydui Brusokui, kuris gyvena Sankt Peterburge. Bendrovė buvo vienintelė aukciono dalyvė ir licenciją laimėjo tik vieną kartą pakėlusi kainą aukciono taisyklių numatytu dydžiu - 0,5 mln. larių.

Pats A. Brusokas aukcione nedalyvavo.

Licencija leidžia 27 metus kasti auksą, varį ir baritą Kvemo Kartli regione į pietus nuo Tbilisio, gavybos plotas - daugiau kaip 1200 hektarų.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar gavybos licenciją šiame regione turi rusų verslininko Simano Povarenkino valdoma „GeoProMining Group“, kuri taip pat turi licencijų kasti auksą ir varį Armėnijoje ir Rusijoje.

„GeoProMining Group“ licencija baigiasi 2014 metų balandį, ir nuo to laiko paieškas regione galės vykdyti „Mining Investments LLC“.

Gruzijos statistikos agentūros duomenimis, pernai eksportuota aukso žaliavos ar pusiau apdoroto aukso už 110 mln. JAV dolerių, o tai sudarė 5 proc. viso šalies eksporto vertės. Vario eksportuota už 85 mln. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų