REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis tikino žurnalistus niekada niekam neperdavęs informacijos apie  „Snorą“: „Kategoriškai neigiu šią informaciją. Posėdžiai vyko uždarai, saugiai, todėl sąlygų nutekėti informacijai nebuvo. Kalbos, kad posėdžio metu galėjo užeiti bet kas, yra klaidingos.“

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras tikino, kad informacija apie „Snoro“ veiklą tyčia buvo perduota be slaptumo žymų, kad niekam nekiltų pagundos ja pasinaudoti. Priimtas sprendimas neįslaptinti informacijos, tačiau su ja buvo elgiamasi konfidencialiai.

REKLAMA

D. Raulušaitis teigė esąs nustebęs dėl buvusio kolegos Ričardo Neveros parodymų: „Jeigu jis žinojo apie nutekintą informaciją, tai keista, kad nesiėmė jokių priemonių, kad būtų pradėtas tyrimas.“

Prokurorui nereikšminga atrodo ir tai, kad R. Nevera apie  informacijos nutekinimą pranešė prezidentės patarėjai: „Manau, prezidentės patarėja neturi įgaliojimų atlikti tyrimo, o prezidentūra nėra ikiteisminio tyrimo įstaiga.“

REKLAMA
REKLAMA

D. Raulušaitis tikino neketinąs atsistatydinti: „Tai padarysiu tik tuomet, jeigu kolegos pareikš man nepasitikėjimą.“

Dėl informacijos, nutekintos iš banko „Snoras“, apklaustas buvęs generalinio prokuroro pavaduotojas R. Nevera, kuris iš pareigų atleistas už tai, kad iš lošėjo paėmė paskolą taip supainiojęs viešus ir privačius interesus, Antikorupcijos komisijai teigė, kad informaciją žiniasklaidai galėjo nutekinti D. Raulušaitis, kurio tolimas giminaitis galimai dirba „Lietuvos ryte“.

Komisijos nariai apklausė iš pareigų atleistus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnus – generolą Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą, tačiau dabar aiškėja, kad nė vienas jų nenutekino informacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Gailius kitą savaitę ketina kreiptis į teismą, kur prašys, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atsiprašytų.

Praėjusią savaitę Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis pareiškė, kad informacija apie planuojamus teisėsaugos veiksmus prieš „Snoro“ banką galėjo nutekėti ne tik iš jame dalyvavusių pareigūnų, nes esą šis posėdis nė nebuvo slaptas.

„Posėdis, iš kurio, manoma, buvo dalinai nutekinta informacija, prokuratūroje nebuvo slaptas. Labiausiai nustebino tai, kad į tą patalpą, kurioje vyko posėdis, vaikščiojo daug žmonių, buvo darinėjamos durys, pats generalinis prokuroras nepaneigė, jog informaciją buvo galima išgirsti net už durų arba su tam tikra įranga per langą“, – po komisijos posėdžio sakė L. Kernagis.

REKLAMA

Jo teigimu, pasitarimas vyko generalinio prokuroro pavaduotojo D. Raulušaičio kabinete.

Kokie dar asmenys galėjo išgirsti teisėsaugos pasitarime svarstytus dalykus L. Kernagis sako negalintis atsakyti: „Jie nepakomentavo, bet sakė, kad buvo atidarinėjamos durys, be to, dar vienas faktas – posėdžio dalyviai buvo su mobiliaisiais telefonais, o visi žinome apie galimybę pasiklausyti, todėl posėdis negali būti vadinamas slaptu.“

L. Kernagis patvirtino, kad iš „ministro pažyma gauta“, bet jos turinio sakė negalįs atskleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų