REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje vėl užfiksuota, kaip lietuviai vagia labdarai paaukotus drabužius. Šį kartą laikraščio „The Mirror“ žurnalistai paspendė paspęsti spąstus ir užfiksavo nusikaltimą. Jie gavo lankstinuką, kuriame prašoma paaukoti nereikalingų drabužių, batų ar kitų daiktų sužeistiems kariams. Daiktai neva būtų paaukoti princo Charleso globojamai ir kariams padedančiai labdaros organizacijai „Troop Aid“, kurią įkūrė trys buvę kariai.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtame lankstinuke, ant kurio atspausdinta Jungtinės Karalystės vėliava ir nurodyti visi labdaros organizacijos duomenys, teigiama, kad „kai mūsų kariai grįš namo, jais būtina pasirūpinti.“ Tačiau nusprendę paaukoti žmonės iš tiesų papildys vagių kišenes.

REKLAMA

Žurnalistai žinojo, kad „Troop Aid“ neplatina tokių lankstinukų ir naudoja tik specialiai paženklintus maišus. Netikri lankstinukai buvo išsiuntinėti Benflite (Benfleet), Esekso (Essex) grafystėje. „The Mirror“ darbuotojai nusprendė taip pat „paaukoti“ ir prie vieno namo paliko maišą su daiktais. Sutapo taip, kad tą pačią dieną labdara buvo renkama ir su smurtu prieš vaikus kovojančiai labdaros organizacijai NSPCC. Taigi žurnalistai pririnko maišą ir šiai organizacijai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį apie dešimtą valandą ryto prie vieno namo privažiavo „Ford Galaxy“ automobilis, iš kurio išlipusi moteris paėmė abu maišus. Vėliau ji prigriebė ir prie kito namo paliktą maišą karių labdaros organizacijai.

Žurnalistai pasekė tuos žmones ir pamatė, kaip kitoje gatvėje, šįsyk jau išlipęs vairuotojas, paėmė dar kelis maišus. Po dešimties minučių mašina sustojo prie pramoninio pastato ir maišai buvo iškrauti prie bendrovės „E&V Export Limited“ durų.

Šiai bendrovei, kuri anksčiau vadinosi „A World Without Cancer“, vadovauja du Lietuviai direktoriai – 27 metų Edgaras Mickevičius ir 32 metų Vilnius Norvaiša. Sandėlyje buvo keturi žmonės, įskaitant vairuotoją. Vienas iš jų paskambino ir atvažiavo penktas žmogus, kuris vienintelis kalbėjo angliškai. Jis neprisistatė, tačiau sakė, kad dirba bendrovėje „E&V Export Limited“, kuri neva superka dėvėtus drabužius, tačiau nežino, kaip jie surenkami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistams parodžius į maišą su prikabintu „Troop Aid“ lankstinuku ir paklausus, kodėl vairuotojas paėmė šį maišą, vyras atsakė: „Jis dirba „Troop Aid“ organizacijai.“

Tačiau „Troop Aid“ atstovai sakė, kad jų maišus surenka bendrovė „D&P Textile“, kuris savo ruožtu sakė, jog toje teritorijoje jų žmonių nėra.

„Troop Aid“ atstovė sakė pasibaisėjusi žurnalistinio tyrimo rezultatais. „Tai baisu, kad aukojami daiktai patenka į kitų žmonių rankas ir išvežami į užsienį. Jie atima juos iš mūsų sužeistų karių“, – sakė atstovė.

Tai jau ne pirmas kartas, kai pranešama apie lietuvių įvykdomas labdaros vagystes. Dėl to skundžiasi nemažai Didžiojoje Britanijoje veikiančių labdaros organizacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų