REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Didžiojoje Britanijoje, Ouldburyje prie Severno (Oldbury-on-Severn), uždaryta seniausia pasaulyje atominė elektrinė, kuri veikė 44 metus. Vos užkelių šimtų metrų nuo uždarytos jėgainės iki 2025 metų planuojama pastatyti naują elektrinę, informuoja naujienų agentūra „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie miestelio gyventojai, kurie čia gyvena visą gyvenimą, pasakojo, kad kai septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje buvo statoma senoji elektrinė, jie neturėjo pasirinkimo, o dabar irgi  vargiai gali sutrukdyti naujosioms statyboms, nes joms jau pritarė vyriausybė.

REKLAMA

86 metų Allanas Knappas dar prisimena, kai 1958 metais valdžia pradėjo kalbėti apie pirmosios pasaulyje civilių poreikiams skirtos atominės elektrinės statybas ant Severno upės kranto, už 12 mylių į šiaurę nuo Bristolio.

„Niekas nenorėjo elektrinė prie savo durų, – pasakojo vyras. – Tačiau tuomet žmonės galiausiai susitaikė, nes buvo mažai žinoma apie radiaciją. Jei bus statoma elektrinė, tai bus statoma“.

Naują elektrinę statys dvi Vokietijos kompanijos – E.ON and RWE. Ji buvo šešis kartus galingesnė už senąją. Joje bus sumontuoti vadinamieji suslėgtojo vandens reaktoriai, todėl jėgainėje reikės pastatyti didžiulius vėsinimo bokštus, kuriuose bus vanduo. Būtent dėl to vietos gyventojai nerimauja – kad bus sudarkytas kraštovaizdis.

Senosios elektrinės darbuotojai dirbs dar 12–18 mėnesių, kol bus išmontuojama jėgainė. Tačiau vėliau maždaug ketvirtadalis žmonių bus atleista. Dauguma jų išeis į pensiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų