REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisija, besiaiškinanti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes, savo išvadas žada pateikti penktadienio rytą, nors tam neturi kvorumo.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pasibaigus daugiau nei penkias valandas trukusiam posėdžiui pranešė komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

REKLAMA

Pasak jo, komisija sutarė dėl pagrindinių punktų, aptarė visus klausimus, juos beliko tik priimti. Penktadienį taip pat numatoma pasitvirtinti klausimus, kurie bus siunčiami Prezidentei. Tiesa, kokie jie, kol komisija nepatvirtino, neskelbiami.

„Iš esmės visus klausimus aptarėme, dėl visų klausimų nuomonės priėjome ir, žinokite, pakankamai darniai. Nuomonės išsiskyrė dėl visų klausimų, bet į pabaigą diskusijos metu prieita vienos, vieningos nuomonės“, – komentavo Seimo narys. Pasiteiravus, kaip patvirtins išvadas nesant kvorumui, L. Kernagis sakė, kad jis penktadienį gali vėl būti.

REKLAMA
REKLAMA

„Nestatykime vežimo prieš arklį. Ar jūs norite, kad to kvorumo nebūtų? Rytoj kvorumas, aš labai tikiuosi, kad bus“, – sakė parlamentaras.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, komisija siūlo Premjerui atstatydinti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, generalinio prokuroro pavaduotoją Darių Raulušaitį, į darbą grąžinti atleistus FNTT vadovus. L. Kernagio teigimu, dėl visų išvadų galutinis sprendimas bus pasakytas penktadienį.

„Dėl atskirų punktų aš tikrai nenoriu diskutuoti. Galbūt rytoj dar pasikeis nuomonė“, – komentavo jis.

Išvados bus galiojančios, kai bus nubalsuota už jas visas.

Komisijos narys Naglis Puteikis. (nuotr. Elta)Komisijos narys Naglis Puteikis. (nuotr. Elta)

Ligitas Kernagis (nuotr. Elta)Ligitas Kernagis (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų