REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt  duomenimis,  galutines išvadas ruošiančią Antikorupcijos komisiją skaldo nesutarimai.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos nariai Jurgis Razma ir Rimantas Dagys balsavo prieš siūlymą atstatydinti Vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį. J. Razma netgi pagrasino nebalsuosiąs, jei sprendimas nebus tinkamai suformuluotas.

REKLAMA

V. Valkiūnas pasišalino

Komisijos narys Valdemaras Valkiūnas iš viso pasišalino iš posėdžių salės.

„Šiandien, vykstant Antikorupcijos komisijos posėdžiui, buvau priverstas pabaigoje jį palikti, kadangi  minėtas posėdis vyko tendencingai, neatsižvelgiant į mano, kaip komisijos nario pateiktas pastabas ir pasiūlymus išvadoms pateikti.

Jos buvo atmestos be jokių pagrįstų argumentų. Posėdžio metu taip pat buvau įžeidinėjamas asmeniškai“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

N. Puteikis išreiškė nepasitikėjimą R. Palaičiu, ragina premjerą jį atleisti

Naglis Puteikis balsavo už sprendimą išreikšti nepasitikėjimą R. Palaičiu. „Komisija mano, kad ministro R. Palaičio elgesys yra nesuderinamas su nepriekaištingos reputacijos ir nešališkumo principais, todėl reiškia nepasitikėjimą vidaus reikalų ministrui R. Palaičiui. Komisiją prašo Ministrą Pirmininką atsižvelgti į Antikorupcijos komisijos išvadas ir remiantis Konstitucijos 92, 96 straipsniais įvertinti R. Palaičio tinkamumą eiti ministro pareigas“, – sakė parlamentaras duodamas interviu „Lietuvos ryto“ televizijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Puteikio teigimu, komisijoje yra vieno balso kvorumas.

Vakare patvirtintos kai kurios išvados, kuriose  siūloma pačiam premjerui atleisti ministrą R. Palaitį.

„Mes prašome, kad premjeras A. Kubilius atleistų R. Palaitį iš pareigų. Ministras galėjo turėti tam asmeninių–partinių priežasčių, nesusijusių su nurodytais atleidimo motyvais. Tokie ministro veiksmai sukėlė didelį neigiamą rezonansą visuomenėje ir padarė moralinę žalą valstybei bei jos teisėsaugos institucijoms“, – teigė N. Puteikis.

N. Puteikio teigimu, toks sprendimas dėl R. Palaičio buvo priimtas, nes FNTT vadovų atleidimas nebuvo pagrįstas teisiškai, o liudydamas Seimo Antikorupcijos komisijai nebuvo nuoširdus.

REKLAMA

Stanislovas Giedraitis nebalsavo.

R. Palaitis savo noru trauktis neketina

Seimo Antikorupcijos komisijai Premjero prašant atleisti vidaus reikalų ministrą R. Palaitį, šis savo noru trauktis neketina.

„Mane delegavo partija, o paskyrė Lietuvos Respublikos Prezidentė, tai jų valia daryti sprendimus, o ne Antikorupcinei komisijai. Ji gali rekomenduoti, dar kaip nors elgtis“, – TV3 žinioms sakė ministras.

R. Palaitis dar kartą pakartojo, kad nepažeidė įstatymų, yra įsitikinęs savo teisumu. Jis taip pat suabejojo komisijos išvada, raginančia generalinį prokurorą atleisti savo pavaduotoją Darių Raulušaitį. Pasak jo, prokuroras testą melo detektoriumi išlaikė. R. Palaitis apskritai suabejojo parlamentiniu tyrimu.

REKLAMA

„Tai čia ir juokingiausia vieta visos istorijos. Antikorupcijos komisija ėmėsi darbo, kurį turėtų daryti teisėsaugos institucijos“, – sakė R. Palaitis.

„Po šitų išvadų tikrai neatsistatydinsiu. Dar sykį sakau: mane skiria ir atleidžia Lietuvos Respublikos Prezidentė. Tai jeigu ji sakys, kad R. Palaitis turi pasitraukti, taip ir bus padaryta“, – reziumavo ministras.

Komisija siūlys prezidentei atleisti D. Raulušaitį

N. Puteikis patvirtino, kad dėl ganeralinio prakuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio taip pat priimtos panašios išvados, kaip ir dėl vidaus reikalų ministro R. Palaičio. Antikorupcijos komisijos nariai pritarė išvadoms, kad D. Raulušaitis neužtikrino pasitarimo dėl „Snoro“ generalinėje prokuratūroje slaptumo, patalpoje buvo galima naudotis mobiliaisiais telefonais, tad informacija galėjo nesunkiai nutekėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, kaip „Žinių radijui“ sakė N. Puteikis, D. Raulušaitis privalėjo informuoti generalinį prokurorą, jog jo žmonos dėdė Algimantas Budrys dirba „Lietuvos ryte“ ir užima ten svarbias pareigas – yra vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas. Jis apie tai generalinio prokuroro neinformavo  ir nenusišalino, tad dėl šių priežasčių prezidentei Daliai Grybauskaitei Komisija siūlys jį atleisti.

K. Komskis ir P. Gražulis nusprendė nedalyvauti

Balsas.lt primena, kad Seimo nariai „tvarkiečiai“ Kęstas Komskis ir Petras Gražulis nusprendė iš viso nedalyvauti svarstant Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas.

REKLAMA

„Tvarkiečių“ apsisprendimą nedalyvauti komisijos darbe partijos Tvarka ir teisingumas lyderis, europarlamentaras Rolandas Paksas aiškina tuo, kad „Seimo Antikorupcijos komisijos veiksmai teikiant skubotas išvadas gali būti vienas iš įrankių veikti prieš Prezidentės instituciją ir pačią šalies vadovę“.

Komisijos darbe taip pat nedalyvauja ir Liberalų sąjūdžio atstovas Erikas Tamašauskas, liberalcentristas Vincas Babilius, konservatorius Pranas Žeimys, socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Komisija siūlo į darbą grąžinti atleistus FNTT vadovus

Seimo Antikorupcijos komisija savo išvadose siūlo į darbą grąžinti atleistą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovą Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

REKLAMA

Tai žurnalistams ketvirtadienio vakarą patvirtino komisijos narys Naglis Puteikis.

Šiuo metu Antikorupcijos komisija svarsto išvadų bloką, susijusių su Prezidente Dalia Grybauskaite.

Komisija svarsto, ar šalies vadovė galėjo pažeisti Konstituciją, kai skambino FNTT vadovui V. Gailiui ir ragino atleisti jo pavaduotoją V. Giržadą.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Išankstinės AK išvados: komisija reiškia nepasitikėjimą R. Palaičiu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų