REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje nuo kovo 1 d. vietoj 62, 4 ir 2 mikroautobusų pasiūlytas papildomas visuomeninis transportas, nes tyrimai parodė, kad šie mikroautobusai, kursuojantys Konstitucijos, Kalvarijų gatvėmis, Žaliuoju tiltu iki centro, savo maršrutais per daug apkrauna minimas gatves.

REKLAMA
REKLAMA

„Analogiška padėtis buvo susidariusi dėl 5, 71 ir 1 mikroautobusų – Savivaldybė sėkmingai optimizavo šiuos maršrutus. Žmonėms buvo pasiūlytos alternatyvos ir žmonės dabar patenkinti. Darome ir darysime viską, kad padėtume gyventojams. Šiuo atveju vežėjas atsisakė pakoreguoti maršrutus. Savivaldybė buvo paskelbusi konkursą naujo vežėjo paslaugoms įsigyti, tačiau nesulaukė nei vieno dalyvio“, – sako l. e. mero pareigas Romas Adomavičius.

REKLAMA

62 mikroautobuso maršrutą pakeis jau nuo šiandien pakoreguotas 52A „Pašilaičiai–Tarandė“ autobusų maršruto tvarkaraštis. Šio maršruto autobusai važiuos dažniau. Taip pat ilginamas šio maršruto darbo laikas darbo ir poilsio dienomis: autobusai darbo dienomis važiuos nuo 6.00 val. iki 22 val., o poilsio nuo 6.30 val. iki 22 val. Piko metu autobusai važiuos kas 15–20 minučių, ne piko metu kas 25–30 minučių. Keleiviai į 5 maršrutų autobusą galės persėsti Gedvydžių stotelėje, į 33, 46, 48, 55 ir 55A autobusus Juliaus Juzeliūno stotelėje, o Pašilaičių žiede į 11, 16, 19 maršrutų troleibusus bei 33, 46, 48, 55 ir 55A autobusus (pridedamas grafikas).

REKLAMA
REKLAMA

2-ojo mikroautobuso maršrutą iki Fabijoniškių sėkmingai iki šiol dubliavo 53 autobusas, kursuojantis nuo Stoties ir vežantis pro P. Žadeikos, L. Giros, S. Stanevičiaus gatves. Esant poreikiui, šio maršruto autobusų skaičius bus padidintas.

Vietoj 4 mikroautobuso, vykstančio iš Stoties į Perkūnkiemį pro Šeškinę, svarstoma galimybė paleisti Viešojo transpoto parko darbuotojams skirtus mikroautobusus visuomeninio transporto bilietų kainomis.

Taip pat ieškoma kitų būdų, kaip optimaliau pakoreguoti visuomeninių autobusų maršrutus iki Perkūnkiemio rajono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų