REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus Antikorupcijos komisijos (AK) posėdžiui, po kurio buvo žadama pranešti sensaciją, žurnalistams pasirodęs komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis pranešė, kad kol kas neturi kuo nudžiuginti susirinkusiųjų – išvadas komisija nusprendė tobulinti iki rytojaus 9 val. ryto, nes darbas susijęs su keliomis institucijomis, įskaitant prezidentūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien popiet Antikorupcijos komisija susirinks aptarti galutines išvadas.

Pagrindine naujiena tapo žinia, kad didžioji Antikorupcijos komisijos narių dalis solidariai nusprendė visiškai išslaptinti komisijos darbą.

REKLAMA

„Gali užtrukti kažkiek laiko, kol suderinsime su institucijomis, ko išslaptinti negalima ir ko jūs ( žurnalistai – aut.past.) negalite žinoti. Bet tai jie nuspręs, ką reikėtų slėpti nuo jūsų visų, t.y. nuo visuomenės. Esame už tai, kad visuomenė žinotų, kas dėjosi už tų durų“, – teigė jis.

Paklaustas apie žadėtą sensaciją, L. Kernagis pakartojo vakarykščius žodžius: „Kantrybės.“

Ar visa posėdžių medžiaga iš tiesų bus išslaptinta, kol kas nėra aišku. Antikorupcijos komisija visas posėdžių stenogramas siunčia į institucijas, iš kurių buvo gauta informacija, o tos atitinkamai turės išbraukti tai, kas, jų manymu, negali būti išslaptinta.

REKLAMA
REKLAMA

L. Kernagio teigimu, net tuo atveju, jei institucijos išbrauks viską ir neleis nieko viešinti, tai taipogi bus įdomi informacija ir ženklas visuomenei.

AK atstovas dar kartą pabrėžė, kad ne AK kompetencija atskleisti, kas nutekino informaciją ir į tą klausimą turėtų atsakyti komisija, kuri tuo užsiims. „Mūsų klausimas buvo kitas, vidinius atsakymus jau turime, o geriausias atsakymas bus viešumas, informacijos pateikimas visuomenei.“

Pašnekovas akcentavo, kad komisijos išvados yra grynai rekomendacinio pobūdžio, bet, jo manymu, Antikorupcijos komisija „nugarą kažkam gerai padraskė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jis dar kartą pažadėjo, kad išvadose bus suformuluoti klausimai prezidentei. Šiandien to padaryti komisija negalėjo, nes išsiskyrė nuomonės dėl išvadų, todėl buvo nuspręsta negaišti laiko posėdyje, kiekvienam gerai apmąstyti viską, o rytoj ryte pateikti savo versijas.

Anot L. Kernagio, išvadas priimti norima kuo greičiau – esą priešingu atveju jos iš viso gali būti nepriimtos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų