REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors neblaivi gimdyvė ligoninėje – gana retas reiškinys, tokių moterų vis dėlto pasitaiko. Savaitgalį Rokiškio rajone ką tik gimusio kūdikio kraujyje medikai nustatė 2 promiles alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Rokiškio savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos Anfisos Silivanovos, moteris atvyko iš kito rajono, bet turi vietinį partnerį, rašo Delfi.lt.

REKLAMA

„Mūsų socialinė darbuotoja nuėjo pasižiūrėti, kokios ten sąlygos, tačiau į būstą neįėjo, nieko nebuvo namuose. Moteris yra jauna, bet jau turi du mokyklinio amžiaus vaikus, – teigė A. Silivanova. – Vaikai anksčiau iš jos buvo atimti, jiems nustatyta globa, bet praėjusią vasarą ji kiek susitvarkė – gyveno švariame bute, maisto būdavo, žodžiu, kaip ir buvo viskas tvarkoje. Vaikai buvo grąžinti, bet vėliau mus pasiekė visokie atgarsiai apie ją. Jai buvo ribojami grynieji pinigai, tačiau vieną kartą ji pas mus atvyko reikalaudama pašalpų pinigais, nes esą nori išvykti.

REKLAMA
REKLAMA

Mes susiskambinome su kitame rajone gyvenančia jos mama, bet pastaroji sakė, kad duktė nesiruošia persikelti. Ją stebėjo ir mokyklos darbuotojai. Iš mokyklos gavome žinių, kad penktadienį jos vaikų nebuvo, tad dabar aiškinamės, kodėl“, – pasakojo specialistė.

A. Silivanovos teigimu, vaiko teisių apsaugos specialistus neretai pasiekia informacija apie socialinės rizikos grupės moterų gimdymus. Neretai naujagimiai turi tam tikrų problemų – būna silpnesni, mažesni, su kokiais nors negalavimais, rašo Delfi.lt, bet tokia žinia – kad gimė kūdikis „su promilėmis“ – juos pasiekė pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų