REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 29-oji tapo išbandymu kai kuriems prekybininkams. Panorę mokėjimo kortelėmis atsiskaityti už kurą, vaistus ar kai kuriuos kitus produktus, klientai nustebo ant čekių išvydę, kad mokėjimo data yra ne vasario 29-oji, o kovo 1-oji.

REKLAMA
REKLAMA

Su problemomis susidūrė tie prekybininkai, kurie duomenų perdavimo sutartis yra sudarę su bendrove „Empirija“.

REKLAMA

„Lukoil“ ir „Statoil“ degalinėse kuro įsipylusius vairuotojus pasitinka iškabinti pranešimai, kad atsisakyti dėl laikinų nesklandumų įmanoma tik grynaisiais pinigais.

Nesklandumų kilo atsiskaitant kortelėmis ir „Eurovaistinės“ vaistinių tinkle, tačiau dabar tvirtinima, kad kliūčių atsiskaitant mokėjimo kortelėmis neturėtų kilti.

Tik grynaisiais už paslaugas susimokėti gali ir „Lietuvos pašto“ klientai. Pašte laikiniai nebeteikiama grynųjų pinigų išmokėjimo paslauga, nebegalima nusipirkti ir Vyriausybės taupymo lakštų, gauti kredito ar nusipirkti draudimą. „Lietuvos pašto“ atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė tvirtino, kad kol kas problemos, kilusios dėl keliamaisiais metais kalendoriuje atsiradusios vasario 29 dienos, išspręsti nepavyko ir kada tai bus padaryta – neaišku.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) taip pat išplatino pranešimą, jog kai kurios šalies įmonės susidūrė su sunkumais klientams atsiskaitant mokėjimo kortelėmis. „Dėl kasos aparatus gaminančių ir juos eksploatuojančių įmonių neapdairumo, kai kurių įmonių elektroniniai kasos aparatai (EKA) nebuvo paruošti keliamiesiems metams ir šiandien, vietoje vasario 29 d. spausdina kasos aparatų kvitus, kuriuose fiksuojama kovo 1 d., arba apskritai nespausdina kasos aparatų kvitų“, – rašoma VMI pranešime.

Tiems kasos aparatų naudotojams, kurių EKA kvitai šiandien yra spausdinami kovo 1 d. data, VMI rekomendavo tęsti darbą naudojant EKA, o klientams pageidaujant EKA kvituose ir sąskaitose-faktūrose patikslinti kvito spausdinimo datą į vasario 29 d. rankiniu būdu bei taisymus pasirašyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VMI priminė, jog vasario 29 dieną gautos pajamos turi būti apskaitomos kaip gautos vasario 29 d. ir įtrauktos į vasario mėnesio apyvartą. EKA vasario 29 dienos bei vasario mėnesio Z ataskaitų duomenų taisymui, surašoma patikslinamoji buhalterinė pažyma, kurioje nurodoma susidariusi situacija.

Kasos aparatų kvitų nespausdinančių EKA naudotojai, atsiskaitydami su pirkėjais, turi išduoti pinigų priėmimo kvitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų