REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų sausio mėnesį 11 proc. kortelėmis atliktų atsiskaitymų sumos sudarė išlaidos elektroninėse parduotuvėse. Tai yra 3,6 karto daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu. Tai rodo „Danske“ banko statistika.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų sausio mėnesį Vilniaus ir Kauno regiono gyventojų išlaidos elektroninėse parduotuvėse sudarė dešimtadalį visų elektroninių atsiskaitymų, atitinkamai 11,5 ir 11 proc. Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Alytaus regionų gyventojų – viršijo 5 proc.

REKLAMA

„Tendencijos rodo, kad ir miestų, ir regionų gyventojai elektronines parduotuves renkasi vis dažniau, tačiau didžiuosiuose miestuose pokyčiai ryškiausi. Papildomos saugumo technologijos elektroninėje bankininkystėje, galimybės atsiskaityti ne tik kreditine, bet ir debetine kortele ateityje tik dar labiau didins elektroninių parduotuvių populiarumą„, - sako „Danske“ banko Produktų valdymo departamento direktorius Darius Jasinskis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak D. Jasinskio, elektroninėse parduotuvėse augantis pirkimų kiekis neturėjo įtakos vidutinei išleidžiamai sumai – ji išliko beveik nepakitusi ir siekė 285 litus.

„Mūsų klientai, atsiskaitydami elektroninėse parduotuvėse, naudojasi tarptautiniu saugumo įrankiu, kurį įdiegėme praėjusiais metais. Kortelės savininkas žino papildomą saugos kodą – pinigai nuskaičiuojami iš sąskaitos tik tuomet, jeigu suvedamas teisingas kodas. Šios priemonės pirkimą internetu daro dar saugesnį ir prieinamesnį daugeliui žmonių", - sako D. Jasinskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų