REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki  svarbiausio sporto pasaulio renginio – Olimpinių žaidynių, kurios šiemet vyks Londone, likus 150 dienų, antradienio vakarą Didžiosios Britanijos ambasada surengė specialų priėmimą, kurio metu pristatė, ko šalis tikisi iš šio renginio.

REKLAMA
REKLAMA

„Norime, kad šios žaidynės prisidėtų prie tolimesnio mūsų šalies klestėjimo ir padarytų teigiamą ekonominį poveikį. Galbūt tai padės rangovams, dirbusiems su Olimpinių ir Parolimpinių žaidynių projektais, parduoti daugiau prekių, daugiau paslaugų, padidins turistų, atvykstančių į Didžiąją Britaniją, skaičių. Galbūt šalyje įsikurs daugiau žymių kompanijų biurų, tokių kaip „Cisco“, kuri visai neseniai atvėrė savo biuro duris Rytų Londone. Tikimės, kad Lietuvos kompanijos taip pat prisijungs prie šio judėjimo ir taps šios sėkmės istorijos dalimi“, - Didžiosios Britanijos ambasados surengtame Olimpinių žaidynių priėmime kalbėjo ambasadorius Davidas Huntas.

REKLAMA

„Mūsų rūmai turi iškeltas dvi užduotis. Pirma, paskatinti eksportą. Antra, pritraukti užsienio investicijas į šalį. Šiuo atveju mums yra iškeltas tikslas pritraukti  į šalį 1 mlrd. svarų sterlingų investicijų, susijusių su žaidynėmis ir organizavimu“, - sakė Didžiosios Britanijos Prekybos ir investicijų departamento direktoriaus pavaduotoja Susana Haird. Anot jos, investicijų pritraukimas  vykdomas skatinant verslo tarpusavio santykių užmezgimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena iš tokių programų, padedančių mums šioje veikloje, yra „Host to Host“ programa, t.y. miestų, rengiančių Olimpines žaidynes bendradarbiavimas. Pirmasis mūsų miestas partneris buvo Vankuveris. Taip pat pasirašėme bendradarbiavimo sutartis ir su Sočiu, kuriame  Olimpinės žaidynės vyks 2014 metais ir Rio de Ženeiru, kur žaidynės vyks 2016 metais. Pagal šias programas britų verslo atstovai ir įmonės prekybos misijų pagrindu vyksta į šias valstybes ir mezga verslo santykius su vietiniais verslininkais“,- pasakojo S. Haird.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, pakankamai intensyviai žadama dirbti ir pačių žaidynių metu. Planuojama atidaryti britų laikinąją verslo ambasadą, kuri veiks Lankaster house patalpose Londone.

„Šiame pastate Olimpinių žaidynių metu vyks renginiai, skirti parodyti Didžiosios Britanijos inovacijas ir technologijas bei bus surengta pasaulinio masto konferencija, į kurią esame pakvietę 200 stambiausių pasaulio kompanijų ir korporacijų vadovus, kur jie dalinsis savo verslų patirtimi. Taip pat bus surengta 10 skirtingiems verslo sektoriams skirtų renginių, kurių metu bus pristatomos pačios didžiausios šių sričių inovacijos, gyvybės mokslų, informacijos, komunikacijų technologijų, finansinių paslaugų ir kitų verslo sričių“, - planuojamas programas trumpai pristatė S. Haird.

Balsas.lt primena, kad iki Londono Olimpinių žaidynių atidarymo lieka 150 dienų. Šiemet Londone vyks ir Parolimpinės žaidynės, iki kurių pradžios lieka 183 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų