REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pareiškė, kad reikėsią pasvarstyti ar įmanoma dirbti su Liberalų ir Centro Sąjunga (LiCS) bei vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu.

REKLAMA
REKLAMA

Plačiau apie galimus scenarijus ji kalbėti nesiteikė, sakydama, kad reikia sulaukti Seimo Antikorupcijos komisijos išvadų.Anot jos, valdančios koalicijos partneriai liberalcentristai, delegavę R. Palaitį į ministro postą, turėtų baigti kelti skandalus.

REKLAMA

„Jeigu liberalcentristai nepolitikuoja, o nori, kaip jie viešai sako, dirbti valstybei ir baigti visus šituos skandalus, tai tą reikia ir padaryti“, – aiškino ji.

Balsas.lt primena, kad tarp valdančiosios Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų įsiplieskė mūšis dėl iš pareigų atleistų Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovų. Ministras R. Palaitis teigia juos atleidęs teisėtai ir įtaria galimu slaptos informacijos nutekinimu, o premjeras Andrius Kubilius aiškina, kad jie niekuo dėti ir reikalauja grąžinti atleistuosius į tarnybą.

REKLAMA
REKLAMA

Alyvos į ugnį šliūkštelėjo ir LiCS narys Arūnas Valinskas, kuris neseniai pareiškė, kad Seimo pirmininkės Irenos Degutienės vyras Gediminas Degutis – Santariškių klinikų Centro filialo direktorius – prieš pat banko „Snoras“ krachą išsiėmė pinigus. Taip pat jis apeliavo ir į I. Degutienės sūnaus įmonę, kuri taip pat susitvarkė savo piniginius reikalus „Snore“.

„Tiek grubaus melo ir šmeižto, kiek buvo išpilta ant manęs, mano artimųjų, nesu sulaukusi per visą savo gyvenimą. Vyrai užsižaidė, tai nėra džentelmenų darbas. Kuo toliau, tuo mūsų politikai ritasi žemiau. Jie muša žemiau juostos ir galvoja, kad jei aš moteris, tai palūšiu. Būtent to ir norima. Esu nusivylusi politika ir tikrai tokių smūgių, kuriuos teko atlaikyti per pastaruosius mėnesius, nėra buvę per visą gyvenimą“, – teigė I. Degutienė „Žinių radijui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai Seimo pirmininkė nusivylusi dėl to, kad žmonės meluoja ir nesijaudina, kad tai yra melas.

„Tai toks melas, kurį galima kiekvieną akimirką patikrinti. Bet net ir žinodami, kad meluoja, daro tą ramiu veidu. Tokių žmonių elgesio niekada nesupratau ir nesuprasiu. Politika turi būti ir morali, ir garbinga.“

Paklausta, ar svarstė nedalyvavimo politikoje variantą, I Degutienė atsakė: „Viską svarstau ir tikrai apsispręsiu žiūrėdama, kas čia toliau vyks.“

Turint omeny, kad tai yra koalicijos partnerių žodžiai, I. Degutienė prisiminė gerą pasakymą, kad politikoje nėra draugų. „Aš tuo įsitikinau labai gerai ir koalicijos partneriai tai dar nieko nereiškia, kad tai yra koalicijos partneriai. Todėl kad šiuo atveju jie turbūt patys dirba arba žaidžia savo politinius žaidimus, peržengdami bet kurias padorumo ir moralės ribas“.

REKLAMA

Pati muša, pati rėkia?

Liberalcentristų politikai kol kas nežada nusileisti konservatorių reikalavimams ir atmeta priekaištus dėl to, kad esą yra prasti partneriai koalicijoje ir net išdavikai.

Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas, Liberalų ir Centro Sąjungos sąjungos atstovas Dainius Budrys portalui Balsas.lt sakė, kad Seimo pirmininkei, prieš moralizuojant ir mokant kitus, reiktų prisiminti ir savo pačios nekorektiškus išpuolius.

„Tegul nusivylusi politikė pasižiūri į veidrodį. Man tokios pirmininkės viešos politinės aimanos primena situaciją, kai rėkia tas pats, kuris muša. Gal reiktų jai priminti, kaip ji užsipuolė mūsų komitetą dėl tariamų įstatymo svarstymo vilkinimų, o paaiškėjus, kad tai melas – nesiteikė net atsiprašyti? Jau nekalbant apie neišsklaidytas abejones, kad jos šeima per ją sprendžia savo finansines problemas“, – sakė D. Budrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų