REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančiai britų lanko interneto svetainę, skirtą „vedusiems, bet ieškantiems“. Dienraštis „The Times“ domisi, kodėl.

REKLAMA
REKLAMA

39 metų Hectoras gyvena Oksforde ir ieško „protingos ir patrauklios moters, nesigėdijančios mėgautis savo kūnu“. 44 metų Clive‘as, konsultacinės bendrovės Grinviče savininkas, norėtų sutikti damą, su kuria galėtų išgerti vyno ir papietauti, o gal ir nuveikti kai ką daugiau. 36-erių Sally iš Londono norėtų surasti „ką nors, kuris ją jaudintų ir priverstų dažniau plakti jos širdį.“

REKLAMA

Jų viltys ir pageidavimai visiškai atitinka pažinčių svetainių lankytojų norus, rašo „The Times“. Tačiau „Ashleymadison.com“ – ne paprasta pažinčių svetainė. Jos lankytojai nebando susirasti žmogaus, kad galėtų susitvarkyti savo gyvenimą, nes jų gyvenimas jau sutvarkytas. Beveik visi jie susituokę, ir santuoka juos visiškai tenkina. Tačiau jie ieško kažko šalimais – „jaudinančios, nuodėmingos ir malonios tuo pat metu patirties“, kaip sakoma viename svetainės tinklalapių.

REKLAMA
REKLAMA

2002 m. JAV pradėjusi veikti agentūros „Ashley Madison“ svetainė su paantrašte „Kai monogamija pavirsta monotonija“ dabar turi daugiau nei 1,2 mln. registruotų vartotojų. D. Britanijoje svetainė pradėjo veiklą praėjusiais metais, ir joje jau užsiregistravo apie 13 tūkst. britų, sužinojusių apie ją iš pažįstamų. Veiklą planuojama plėsti ir toliau.

Idėja sukurti tokią svetainę 43 metų Darrenui Morgensternui šovė į galvą perskaičius straipsnį, kuriame buvo tvirtinama, kad 30 proc. žmonių, besinaudojančių pažinčių svetainių paslaugomis, yra vedę. Įsitikinęs, kad jo sumanymas bus sėkmingas, jis už 5 tūkstančius svarų įkūrė svetainę tepraėjus vos kelioms savaitėms po savo vestuvių su antrąja žmona. Dabar metinė svetainės apyvarta sudaro apie 5 mln. svarų sterlingų. Registracija joje nemokama, bet norintys susisiekti su kitais virtualaus klubo nariais turi sumokėti 1,35 svaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svetimavimas mūsų dienomis tapo pelningu verslu, konstatuoja „The Times“. Mums kaip tautai tai gali nepatikti (neseniai atlikta „YouGov“ apklausa atskleidė, kad 84 proc. britų mano, jog svetimavimas visada arba beveik visada yra blogas poelgis), tačiau tai, ką mes skelbiame ir tai, ką darome, tikrovėje yra skirtingi dalykai. Naujausi statistiniai duomenys liudija, kad 22 proc. vedusių vyrų ir 15 proc. ištekėjusių moterų buvo užmezgę „visaverčius romanus“, o beveik pusė vedusių vyrų ir kone trečdalis ištekėjusių moterų su kuo nors bučiavosi. Tačiau daugeliu atvejų nesantuokiniai nuotykiai nepatenka į radarų veikimo zoną; 61 proc. neištikimų vyrų ir 45 proc. neištikimų moterų prisipažino, kad jų išdavystės liko neatskleistos.

REKLAMA

Gerai tai ar blogai, Darrenas Morgensternas nesuka sau galvos ir džiaugsmingai naudojasi susidariusia situacija. Jis neketina teisintis. “Neištikimybė – viena iš prigimtinių žmogaus savybių, ji egzistuoja kur kas ilgiau, nei “Ashley Madison”, - tvirtina jis. – Mes neverčiame žmonių laužyti jų dorovinių nuostatų. Kad ir ką bedarytumėte, žmonės vis tiek svetimaus”.

Jis tvirtina, kad jo klientai – ne beširdžiai niekšeliai, o „realūs žmonės su realiais jausmais, gyvenantys tylioje neviltyje.“ Iš visko sprendžiant, seksas – ne svarbiausias jų tikslas. „Šie žmonės paprastai ieško, su kuo galėtų pabendrauti ir pasidalinti savo išgyvenimais. Gali būti, kad toliau jie nė neketina eiti“, - sako jis.

REKLAMA

Tačiau svetainė liudija ką kita. Kurdami vartotojo paskyrą turite nurodyti „pageidavimus ir priimtiną kontaktų pobūdį“ (tarp variantų nurodomas seksas trise ir sadomazochizmas), savo „skonį“ (tarp variantų – didelis ištvermingumas ir galimybė ką nors išmokyti). Išvardinti ir „pageidavimų“ variantai, iš kurių galima pasirinkti ką tik nori, pradedant piknikais ir barzdomis, baigiant seksualiniais žaidimais su paukščių plunksnomis. Šalimais – „atgalinio ryšio“ langelis. Jūs galite gauti papildomų taškų už aistringumą, malonią bendravimo manierą, asmeninį patrauklumą ir savo fantazijų įgyvendinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dauguma registruotų svetainės vartotojų labai greitai pereina prie reikalo esmės, pasakoja „The Times“ paskelbto straipsnio autorė. Kai aš užsiregistravau kaip 29 metų nuobodžiaujanti namų šeimininkė iš Londono, rašo ji, prie pirmojo mano gauto laiško (tepraėjus vos kelioms minutėms po registracijos) buvo prisegta „atviro pobūdžio“ nuotrauka. Po kelių sekundžių kompiuterio monitoriuje pasirodė lovoje išsitiesęs 41 metų vyras su ereguotu lyties organu. „Ar praktikuojate analinį seksą?“ – maloni įžanga buvo pakankamai iškabinga. Kiti buvo išradingesni. Samas norėjo pakviesti mane pietų, Johnas – nueiti kartu į šou, nors ir prisipažino, kad „tikisi po jo pamatyti mane nuogą“, jei mes maloniai praleisime laiką. Kai pasiturinčio vedusio bankininko Beno, kuris į Londoną atvyko iš Niujorko, paklausiau, ar jis nenorėtų pasisamdyti palydovės (pokalbiai nebuvo įtraukti į jo pageidavimų sąrašą), jis atsakė: „Man nereikia prostitutės. Man reikia mielos merginos, kuri myli savo vyrą“.

REKLAMA

Dauguma vyrų tvirtina mylintys savo partnerę, bet jaučia, kad kažko trūksta, ypač lovoje. „Ju-les“ susirūpinęs, kaip „įsiskverbti į mano iškrypusią sąmonę, kad išbandyčiau tai, ko nepatiriu santuokoje“, bet daugeliui paprasčiausiai trūksta adrenalino. Johnas aiškina: „Visa toko pobūdžio svetainių prasmė – tai, kad žmonės, kurie gali prarasti vieną ir tą patį, gali susirasti vienas kitą.“

Virpulys nuo bendros rizikos, žinoma, atspindi realią – nors ir labai nedidelę – tikimybę, kad svetainės vartotojai bus atskleisti. Kad ją sumažintų, dauguma lankytojų apdairiai pasirenka pseudonimus. Skelbiantys nuotraukas gali užtamsinti ar kitaip paslėpti savo veidus. Sąskaitas ar žinutes pažinčių svetainė siunčia tik vartotojo nurodytu elektroninio pašto adresu.

REKLAMA

Darrenas Morgensternas tvirtina, kad jo žiniomis nė vieno svetainės kliento tapatybė nebuvo atskleista. Tačiau pasitaikė atvejų, kai įniršę raganosiai įsiverždavo į “Ashley Madison” biurus. Kompaniją taip pat reguliariai pasiekia neapykantą liejančių laiškų srautai.

O variantų čia netrūksta: į dienos pabaigą “nuobodžiaujanti namų šeimininkė” jau buvo gavusi 85 laiškus. Svetainė perkrauta vyrų dėmesio, nes 85 proc. vartotojų – vyrai, daugeliui iš jų – keturiasdešimt su trupučiu. Moterų amžius paprastai artėja apie keturiasdešimties, tačiau yra ir vartotojų nuo 21 iki 66 metų ir vyresnių. Kai sukūriau 36 metų vedusio vyro paskyrą, visą savaitę jam nepavyko atkreipti jokio dėmesio, rašo autorė.

Moterys čia gali būti išrankesnės, tačiau dauguma klienčių apibūdinimų liudija, kad jų poreikiai daugiau emociniai, o ne seksualiniai. Pasak Caroline’os, “visi čia kažko ieško. Kai kurie čia tik dėl sekso. Kiti – kad iš naujo pradėtų šypsotis, pajustų, kad jais rūpinasi, kad jie reikalingi ir geidžiami.”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų