REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

[papildyta 18:42] „Jei komisiją laikytume prisiekusiųjų teismu, tai turėčiau pasakyti, kad prie FNTT vadovų atleidimo prisidėjusių pareigūnų prieštaringi parodymai ir blaškymasis tik stiprina abejones dėl jų sprendimų“, - portalui Balsas.lt sakė vienas iš Seimo Antikorupcijos komisijos narių.

[papildyta 18:42] „Jei komisiją laikytume prisiekusiųjų teismu, tai turėčiau pasakyti, kad prie FNTT vadovų atleidimo prisidėjusių pareigūnų prieštaringi parodymai ir blaškymasis tik stiprina abejones dėl jų sprendimų“, - portalui Balsas.lt sakė vienas iš Seimo Antikorupcijos komisijos narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia abejonių, Balsas.lt žiniomis, sukėlė Generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio ir paties institucijos vado Dariaus Valio parodymai. Pastarasis esą tvirtina, kad neva slaptas pasitarimas vyko labai atvirai ir demokratiškai – vaikštant pašaliniams ir garsiai diskutuojant. D. Raulušaitis tvirtina, kad pasitarimo metu nebuvo pašalinių. Kas tie pašaliniai nelabai aišku, nes, pasak kitų šaltinių, patys Lietuvos banko atstovai liudija, neva prokurorai patys pasisakę už tai, kad didelio slaptumo nereikia.

REKLAMA

Išvadas Antikorupcijos komisija turėtų tvirtinti rytoj.

Šiandien pirmą kartą Antikorupcijos komisijai liudijo neseniai iš pareigų pasitraukęs generalinio prokuroro pavaduotojas Andrius Nevera ir dienraščio „Lietuvos rytas“ vadovas Gedvydas Vainauskas.

Seimo Antikorupcijos komisija (AK) tikisi išsiaiškinti, kas nutekino informaciją apie „Snoro“ banko nacionalizavimą dienraščiui „Lietuvos rytas“.

G. Vainauskui pasprukus nepavyko jo paklausti, ar „Lietuvos ryto“ publikacija, dėl kurios kilo skandalas, jo vertinimu padarė reikšmingą įtaką situacijai „Snore“.

REKLAMA
REKLAMA

[papildyta 18:20] Tačiau po posėdžio žurnalistams pasirodė AK pirmininkas Ligitas Kernagis ir patikino, kad rytoj bus paviešinta „galbūt“ sensacinga naujiena.

L. Kernagis prisipažino, kad jis buvo šokiruotas, nes iš posėdžio buvo bandyta darbotvarkę pakeisti absoliučiai kardinaliai. „Buvęs antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis reikalavo iš darbotvarkės išbraukti praktiškai visus klausimus: V. Vasiliausko dalyvavimą, G. Vainausko dalyvavimą, A. Neveros dalyvavimą, mūsų išvažiuojamą posėdį“.

Pasak jo, tai labai nustebino, bet belieka džiaugtis, kad komisija nubalsavo, kad visi klausimai darbotvarkėje liktų. L. Kernagio teigimu, K. Komskis nemotyvavo savo siūlymo, tik užsiminė, kad tai nesusiję su komisijos darbu, kas AK pirmininkui pasirodė labai keista.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

AK pirmininkas buvo linkęs kalbėti užuolankomis ir intriguoti. „Kalbant apie šios dienos rezultatą, negaliu pasakyti, kas vyko Krašto apsaugos ministerijoje (KAM), nes tai slapta. Tik galiu patikinti, kad mūsų nuogąstavimai ir abejonės dėl paties tyrimo tikslingumo pasitvirtino.“, - sakė jis.

Klausimai Premjerui ir net Prezidentei

L. Kernagis informavo, kad išvadas komisija žada skelbti rytoj ir dar vienam klausimui į posėdį yra kviečiamas premjeras Andrius Kubilius. Kokiu klausimu jis kviečiamas, L. Kernagis taip pat negalėjo atskleisti, nes tai susiję su slapta informacija.

REKLAMA

Pagrindinis seimo nario pažadas buvo toks: „Rytoj bus surašytos išvados, rytoj pamėginsime gauti atsakymą iš Premjero ir rytoj bus suformuluoti klausimai Prezidentei“.

Vangiai atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, L. Kernagis pats užsiminė apie G. Vainausko vizitą. „Jūs manęs kaip ir nepaklausėte rezultatų pokalbio su Vainausku. Jūs paklauskite, aš jums pasakysiu, kad galbūt rytoj mes turėsime sensacingą naujieną. Kantrybės iki rytojaus.“, - sakė jis.

Tačiau paklaustas, ar rytoj bus aišku, kas informaciją nutekino, AK pirmininkas sutriko: „Geras klausimas...bet palaukime rytojaus“.

REKLAMA

L. Kernagio teigimu, jau aiškėja, kas nutekino informaciją ir tikimąsi, kad rytoj bus pakankamai daug aiškumo.

„Kadangi prezidentė atsakymus gali pateikti per 30 dienų, mes kaip komisija nebenorime laukti 30 dienų, kad pateiktume išvadas. Mūsų vieninga nuomonė yra tokia, kad tyrimas neturi užsitęsti“, - kalbėjo jis apie planuojamus klausimus prezidentei, kurie bus pateikti išvadose.

AK pirmininkas patikino, kad G. Vainauskas per apklausa buvo atviras, bet neprisipažino, iš kur gavo informaciją.

 

Šiandien Antikorupcijos komisija apklausė Lietuvos banko valdybos pirmininką Vitą Vasiliauską, vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, poligrafo tyrimus atlikusius pareigūnus bei Generalinės prokuratūros prokuroro pavaduotoją Darių Raulušaitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų