REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vairuotojai pastebi viską – ir kaip vairuoja kiti asmenys, ir kaip elgiasi pėstieji, ir kokios vairavimo sąlygos, bet susikoncentruoti tik į vairavimą ne visada išeina, nes yra dalykų, erzinančių ir blaškančių vairuotojų dėmesį. Pateikiame labiausiai erzinančių dalykų kelyje penketuką.

REKLAMA
REKLAMA

Sąrašo viršuje – vairuotojai chuliganai, kurie viršija greitį, nerodo posūkių signalų, nesilaiko saugaus atstumo, padaro rizikingų situacijų, užlenda į priekį, taip kurdami sąmyšį tarp kitų vairuotojų. Būtent tokie vairuotojai labiausiai piktina kitus eismo dalyvius, rodo autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai. Ypač daug kritikos žeriama jauniems, chuliganiškai vairuojantiems asmenims, kurie, pasak respondentų, turi nedidelį vairavimo stažą, bet mano, kad jų vairavimo įgūdžiai puikūs, ir leidžia sau išdykauti keliuose. Kai kurie vairuotojai, dalyvavę apklausoje, ryžosi prisipažinti, kad kartais ir patys vairuoja chuliganiškai, tačiau taip darantys kiti asmenys juos labiausiai piktina.

REKLAMA

Antroje sąrašo vietoje – kelių eismo taisyklių pažeidimai apskritai. Daugelis portalo Autogidas.lt respondentų būtent KET nesilaikymą įvardija kaip labiausiai piktinantį ir erzinantį dalyką keliuose.

Trečias labiausiai vairuotojus piktinantis dalykas – vairuojančių senjorų vairavimo įpročiai. Bene kas trečią vairuotoją erzina per lėtai važiuojantys, neoperatyviai reaguojantys ir ne pirmąją eismo juostą pasirinkę vyresnio amžiaus vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Sąrašo ketvirtoje vietoje – pėstieji. Apklausos dalyviai piktinasi, kai užmiesčio keliuose mato be atšvaitų einančius pėsčiuosius, taip pat kritikuojami tie, kurie neapsižvalgę žengia per perėją ir neįvertina, kad automobiliui sustoti, ypač slidžiame kelyje, yra daug sudėtingiau nei pėsčiajam palaukti vieną ar kitą sekundę.

Labiausiai keliuose erzinančių dalykų penktoje vietoje – kelių būklė ir automobilių statymo ypatumai. Vairuotojus piktina prasti keliai, dėl kurių patiriama nuostolių, kaip didžiausia problema įvardijamos neišlygintos duobės. Ne mažiau pasipiktinimo sulaukia dalies vairuotojų negebėjimas tvarkingai pastatyti automobilį – ypač tokiais atvejais, kai kiemuose vietos trūksta, o kažkas jau palikęs automobilį, užimdamas dvi vietas.

O kas Jus labiausiai piktina keliuose?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų