REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pirmadienį Briuselyje, Europos politikos centro surengtoje konferencijoje, skirtoje ES ir Ukrainos santykiams, pabrėžė, kad ES pareiga – padėti Ukrainai eiti Europos integracijos keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, geriausias būdas tą padaryti – kaip įmanoma sparčiau parafuoti ES ir Ukrainos asociacijos sutartį.

REKLAMA

„Praleisti šią galimybę būtų žalinga ne tik Ukrainai, bet ir Europos Sąjungai“, – teigė A. Ažubalis.

Jis išsakė tvirtą įsitikinimą, kad Europos integracijos perspektyva yra svarbus veiksnys, skatinantis demokratines reformas.

Konferencijoje taip pat dalyvavo ES plėtros ir kaimynystės politikos komisaras Stephanas Fuele, Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas, Ukrainos atstovai.

A. Ažubalis taip pat susitiko su vasario 22 dieną paskirtu Ukrainos pirmuoju vicepremjeru, atsakingu už integracijos į ES klausimus, Valerijumi Choroškovskiu ir aptarė aktualius ES ir Ukrainos santykių klausimus. Ministras pabrėžė, kad svarbu griežtai laikytis demokratijos principų spalio 28 d. Ukrainoje vyksiančiuose rinkimuose į Aukščiausiąją Radą.

Taip pat buvo atkreiptas dėmesys, kad Europos visuomenė neigiamai vertina selektyvaus teisingumo atvejus buvusių aukštų Ukrainos pareigūnų Julijos Tymošenko, Jurijaus Lucenkos ir kitose bylose. A. Ažubalis pareiškė apgailestavimą dėl vasario 27 dienos Ukrainos teismo sprendimo nuteisti buvusį Ukrainos vidaus reikalų ministrą J. Lucenką ir skirti jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų