REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baimė yra pagrindinė kliūtis sėkmingam verslui plėtoti. Neleiskite, kad ji užvaldytų jūsų gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelio žmonių nelydi tokia sėkmė, kaip galėtų, nes baimė paprasčiausiai juos atgraso imtis veiksmų. Galbūt bijoma būti atstumtam arba patirti nesėkmę. Galiausiai rezultatas yra tas pats – nesiimama rizikos, kuri būtina norint patirti sėkmę.

REKLAMA

Kita vertus, tai nereiškia, kad norint ką nors pasiekti reikia visiškai nieko nebijoti, nes tokie asmenys neretai pridaro kvailysčių. Kalbant apie baimę svarbiausia ją suprasti, žinoti, iš kur ji kyla, ir tuomet ją įveikti.

JAV portalas inc.com pateikia penkis būdus baimei įveikti:

1. Plėskite pažinimą. Kuo daugiau darysite tai, kas jums kelia baimę, tuo lengviau pavyks ją įveikti. Pavyzdžiui, galima paimti didžiausią pardavėjų baimę – baimę prarasti klientą. Vertinant pardavimo ciklą kaip grandinę smulkių susitarimų vėliau tampa lengviau baigti sandorį, juk galiausiai ateina metas imtis naujo ciklo, ieškoti kitų klientų.

REKLAMA
REKLAMA

2. Mintyse repetuokite būti drąsus. Kalbant apie emocijas, tarp jų ir apie baimę, žmogaus smegenys negali atskirti, kas įsivaizduojama ir kas vyksta realiame pasaulyje. Ką nors nuolat repetuojant mintyse ir tuo pat metu įsivaizduojant save ramų, pasitikintį ir susikaupusį, realiame pasaulyje lengviau atkartoti savo daug kartų įsivaizduotą elgesį.

3. Iš naujo suformuluokite baimę. Mintyse susikurkite palyginimą, kuris leis baimę paversti įprastu reiškiniu. Pavyzdžiui, pasaulyje yra trys milijonai žmonių, kurie baiminasi, ar šiandien turės ką pavalgyti. Pažvelgus tokiu kampu, ko jūs dar galite bijoti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Iš naujo susiekite baimę. Jei esate kada nors buvę pramogų parke, greičiausiai sumokėjote nemenką pinigų sumą už galimybę būti mirtinai išgąsdintam. Rizika versle, tiesą sakant, yra labai panašu į pasivažinėjimą amerikietiškais kalneliais. Skirtumas tik tas, kad versle galite valdyti, kontroliuoti situaciją. Galiausiai paaiškės, kad tai, ko bijote, apskritai nėra baimė.

5. Paverskite baimę naudingu dalyku. Baimė nėra žmones silpninantis jausmas, tai tiesiog ženklas, kad reikia ką nors daryti. Pavyzdžiui, jei bijote pradėti verslą, tai reiškia, kad jūsų pasąmonė kužda, jog jau subrendote jį pradėti. Gali nuskambėti banaliai, tačiau tai tiesa – bijokite, tačiau vis tiek tai padarykite.

Įsisąmoninkite visa tai ir tuomet visos baimės nebegalės jūsų nuolat varžyti. Be to, visuomet turėkite omenyje, kad baimė yra tiesiog ženklas, kad siekiate trokštamo tikslo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų