REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnyba pamėgino žiniasklaidai paneigti, kad patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius viešai melavo teigdamas, kad į parlamento Antikorupcijos komisiją pasiprašė atvykti pats. Komisijos narių pareiškimus, kad ponas buvo iškviestas, prezidentūra mėgina neigti.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlėsi pats?

„Prezidentės vyriausiasis patarėjas Jonas Markevičius atvykti į Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį pasisiūlė pats. Kadangi komisijos pirmininkas mobiliuoju telefonu neatsiliepė, atvykimo laikas telefonu buvo suderintas su Antikorupcijos komisijos sekretore Laima Ragauskiene.

Su buvusiu FNTT vadovu buvo kalbėta ir tiesiogiai, ir telefonu. Prezidentė pabrėžė, kad FNTT vadovų reputacija neturi kelti jokių abejonių“, – žurnalistams į paklausimus atkirtinėjo prezidentūros propagandistai.

REKLAMA

Melavo du kartus?

Komisijos narys, parlamentaras Naglis Puteikis visgi teigia, kad J. Markevičius melavo net du kartus:

„Jis sako netiesą du kartus – dėl atvykimo, nes prie pasibaigus pirmam posėdžiui dar neišėjęs pas žurnalistus prie manęs jam bandė skambinti ir komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis ir sekretorė (jis neatsiliepė tą kartą, o ar kitą kartą atsiliepė – galima paklausti L. Kernagio ir sekretorės), bet kokiu atveju iniciatyva ir pirmi skambučiai buvo iš Komisijos. Suprantu, kad J. Markevičius saugo įsivaizduojamą orumą: jam ne „onoras“, kad kažkas jį kviečia, nes jis jaučiasi esąs viceprezidentu, todėl tik jis gali ką nors iškviesti. O jei pamatęs praleistą L. Kernagio skambutį perskambino, to niekaip negalima vadinti „atvyko pats“. Bet gal dėl didelės arogancijos neperskambino ir nekėlė.

REKLAMA
REKLAMA

Antrą kartą sakė netiesą, kai aiškino komisijos nariams dėl poligrafisto atsakomybės: komisijai teigė, kad yra atsakomybė. Kita vertus, iš kitų apklaustųjų sužinojome, kad tik tuo atveju poligrafistas atsako baudžiamuoju kodeksu, kai tą tyrimą atlieka ne VSD ar VRM iniciatyva, o pagal prokuroro nurodymą, kuris duotas pradėjus ikiteisminį tyrimą“, – teigė jis portalui Balsas.lt.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų