REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

R. Palaitis teigė, kad nutekinus informaciją dėl banko „Snoras“ veiklos, nukentėjo šalies gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras, atleidęs iš pareigų aukštus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnus Vitalijų Gailių bei Vytautą Giržadą, įsitikinęs, kad informacija apie banką „Snoras“  nutekinta nusikalstamu būdu: „Iš Lietuvos išgabenta milijardai litų, dėl to nukentėjo šalies gyventojai.“

REKLAMA

R. Palaitis pažymėjo, kad neketina sugrąžinti pašalintų pareigūnų į darbą: „Abu neteko teisės dirbti su slapta dokumentacija, todėl nematau galimybių juos sugrąžinti į darbą. Norint tai padaryti, būtina surinkti pažymas, pakartoti patikrinimo procedūrą.“

Anot ministro, abu pareigūnai turėjo galimybę likti tarnyboje, bet „manevruodami išvengė pakartotinų tikrinimų poligrafu“.

R. Palaičio teigimu, naujas FNTT direktoriaus kandidatūra paaiškės jau penktadienį. Šiuo metu paskelbus konkursą atliekama atranka.

REKLAMA
REKLAMA

Generolas, buvęs FNTT vadovas V. Gailius apskundė konkurso tvarką, tačiau kol kas atsakymo negavo.

Jis ir jo pavaduotojas V. Giržadas atleisti iš tarnybos kaip netekę teisės dirbti su slapta informacija. Abu kreipėsi į teismą.

Premjeras Andrius Kubilius savo ruožtu pabrėžia, kad Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) dirba gerai, o skubotai atleisti šios tarnybos vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas galėtų grįžti į darbą.

Atleidimas buvo skubotas“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

Taip pat skaitykite:

Ministras premjerui aiškinosi dėl atleistų pareigūnų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų