REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ir vėl pirmadienis – ir vėl baisu pažiūrėti į veidrodį? Gali būti, kad pats metas rinktis naują šukuoseną!

Ir vėl pirmadienis – ir vėl baisu pažiūrėti į veidrodį? Gali būti, kad pats metas rinktis naują šukuoseną!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus išvaizda nepakartojama. Kartais galima sutikti žmonių, kurių veidai itin panašūs. Tačiau visiškai vienodų nebūna. Vieni veidai mums atrodo gražūs, kiti – ne. O šis įspūdis pakankamai individualus. Grožio kriterijams daro įtaką ir mada, ir laikmetis. Jei Džokonda gyventų mūsų laikais, vargu ar kas ją vadintų gražuole. O štai Nefertitės veidas veikiausiai ir šiandien keltų susižavėjimą.

REKLAMA

Vienas svarbiausių veido grožio kriterijų – jo forma. Teisingai parinkus šukuoseną kaip tik veido formą ir galima pakoreguoti ir maksimaliai priartinti ją idealiam ovalui.

Veido forma gali būti ovali, pailga, apvali, kvadratinė, trikampė.

Ovalus veidas. Ši forma laikoma idealia. Jai būdingas tolygus perėjimas nuo kaktos linijos prie žandikaulių ir smakro. Visos šios linijos sudaro taisyklingą ovalą. Prie tokio veido tinka ir ilgi, ir trumpi plaukai, galima rinktis šukuoseną su kirpčiukais ir be jų, plaukus suimti viršugalvyje ar ties kaklu, atidengti ir paslėpti ausis, garbanoti ir tiesinti. Be abejo, jei veidas ovalus, dar vertėtų atsižvelgti ir į veido bruožus bei amžių. Pavyzdžiui, jei kakta žema, tai tiesus sklastymas per vidurį dar labiau tai paryškins, o pagyvenusiai moteriai vargu ar tiks išsidraikę ilgi palaidi plaukai, kad ir koks taisyklingas jos veidas bebūtų.

REKLAMA
REKLAMA

Charlize Theron (nuotr. Alloverpress.ee)Charlize Theron (nuotr. Alloverpress.ee)

Apvalus veidas. Šiuo atveju šukuosena turėtų padėti jį prailginti. Apvaliam veidui labai svarbu kad kakta liktų atvira, o plaukai ties smilkiniais būtų purūs. Taigi idealiai tiks trumpas kirpimas, suteikiantis apimties smilkinių zonoje. Apimties galima suteikti ir plaukus tose vietose pašiaušiant ar pasukant. Ilgų plaukų gerbėjoms rekomenduojama aukšta šukuosena, pašiaušta ties smilkiniais ir kakta, be kirpčiukų. Venk tiesių glotnių šukuosenų ir tiesaus sklastymo.

Adele (nuotr. SCANPIX)Adele (nuotr. SCANPIX)

Pailgas (ištemptas) veidas. Tokiam veidui būdingas ištemptumas: aukšta kakta, ilgas smakras. Šukuosena gali optiškai išplatinti veidą šonuose. Idealiai tinka karė kirpimas, siekiantis apatinį žandikaulį ir smakrą, ties galiukais puresni plaukai, antakius siekiantys kirpčiukai. Jei plaukai ilgi, suteik jiems apimties garbanodama. Purūs, apimties turintys plaukai išplatins siaurą veidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reese Witherspoon (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)Reese Witherspoon (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

Trikampis veidas. Platus kaktos ir žandikaulių srityje (kartais žandikauliai net platesni už kaktą), ir stipriai siaurėjantis ties smakru. Staigus perėjimas nuo plačios kaktos prie siauro smakro švelninamas ilgais įstrižais arba tankiais tiesiais kirpčiukais. Taip pat tiks karė, siekiantis smakrą. Galima ties pakaušiu plaukus kiek pašiaušti. Plaukų galiukus galima pasukti – tiek į vidų (tada atrodys, kad skruostai putlesni), tiek į išorę (taip užsirietę plaukai nukreips dėmesį nuo smailaus smakro). Ilgus plaukus galima šukuoti tiesiai, su tiesiu arba įstrižu sklastymu. Prie veido prigludę plaukai užmaskuos plačią kaktą ir skruostikaulius. Plaukų šonus galima iškarpyti laipteliais, fenu pasukti į vidų.

REKLAMA

Jennifer Lopez (nuotr. SCANPIX)Jennifer Lopez (nuotr. SCANPIX)

Kvadratinis veidas. Kakta, skruostikauliai – platūs, smakras – platus ir sunkus. Turint tokią veido formą kaktą rekomenduojama palikti atvirą, plaukus šiek tiek kilstelėti ties šaknimis, papurenti. Tai vizualiai pailgins veidą. Dėmesį nuo kampuotos veido formos nukreipti padės trumpa griežta šukuosena su žaismingai iškarpytais kirpčiukais iki kaktos vidurio, o jei plaukai banguoti ar garbanoti – tiks ir pusilgė šukuosena, kai plaukai minkštai įrėmina visą veidą.

Kelly Osbourne (nuotr. Alloverpress.ee)Kelly Osbourne (nuotr. Alloverpress.ee)

Kokius dar trūkumus gali slėpti šukuosena?

Tinkamai parinktas kirpimas turėtų pabrėžti tavo patrauklumą ir privalumus bei sumažinti trūkumus. Be abejo, norėtųsi, kad šukuosena būtų taip pat ir madinga, tačiau svarbiausiu kriterijumi vis dėlto turėtų tapti ne mada, o tavo bruožai.

REKLAMA

Taigi kokius trūkumus galima sumaniai paslėpti šukuosena?

•    Pernelyg smailą smakrą sušvelnins plaukai, kurie bus ilgesni nei iki smakro. Pavyzdžiui, karė. Arba laipteliai. Ir atvirkščiai, smakras atrodys griežtesnis, išraiškingesnis jei plaukai bus lygūs su smakru.

•    Kvadratinį smakrą pavers apvalesniu šukuosena suapvalintais kraštais, o aukštą, stambią kaktą paslėps žaismingi kirpčiukai.

Šukuosenos pasirinkimą turėtų lemti ne tik veido forma, bet ir plaukų tipas. Visų žmonių plaukai turi savitą charakterį, tad renkantis šukuoseną reikėtų atskleisti, kuo plaukai žavūs, ir vengti toki kirpimo, kuris tik prikurtų problemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

•    Jei plaukai ploni, tiks bobas arba karė iki smakro. Plaukų galiukai turėtų būti išpeliuruoti ir suapvalinti. Ilgi ploni plaukai neatrodys gražiai.

•    Tiesūs ir tankūs plaukai visada atrodo nuostabiai, jiems tiks bet kokia šukuosena. Tačiau ir čia esama šiokių tokių niuansų. Geriausiai atrodys sluoksniais iškarpyti plaukai, kai viršutinis sluoksnis ilgesnis už apatinį. Taip pat dailiai atrodys ir lygiu kontūru apkirpti tiesūs plaukai. Jei plaukai labai sunkūs, pats plaukas storas, rinkdamasi kirpčiukus pasikliauk įstrižais, o ne tiesiais.

REKLAMA

•    Garbanotus plaukus reikėtų kirpti taip, kad pabrėžtum jų natūralų žavesį. Geriau stipriai nepeliuruoti. Ir trumpi kirpčiukai netiks. O štai ilgas bobas tikrai turėtų būti parankus: trumpi plaukai ties sprandu ir ilgos sruogos prie skruostų.

•    Galiausiai nepaklusnūs plaukai, kurie nėra tiesūs, bet ir garbanotais nepavadinsi. Tokiems idealus variantas – asimetriškos šukuosenos, kurioms nebūtina nuolat palaikyti idealią formą. Šios šukuosenos dar vadinamos laukinėmis arba „kreizi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų