REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Warrenas Buffettas savo milijardinius turtus susikrovė pastebėdamas tuos verslus, kurių kiti nematė, tačiau ir jis pats pripažįsta padaręs penkias dideles klaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet didysis investuotojas jo valdomų bendrovių akcininkams išplatina laišką apžvelgiantį įmonių padėtį. Jo nuomonės vaikosi viso pasaulio investuotojai, tačiau kartais klysta, rašo businessinsider.com.

REKLAMA

Šeštadienį išplatintame laiške W. Buffettas teigia, jog yra padaręs keletą didelių klaidų. Žinoma, laiške gausu ir gerų investuotojo sprendimų, apie tai byloja ir jo 44 mlrd. dolerių siekiantis jo turtas.

Pateikiame penkias klaidas, kurias sako padaręs W. Buffettas.

NT horoskopas

Klaida: W. Buffettas pernykščiame laiške pranašavo, kad JAV NT rinka pradės atsigauti ir paskatins ekonomikos augimą.

Paaiškinimas: Investuotojas pripažįsta, jog ši prognozė visiškai nepasitvirtino. Tačiau jis primena, kad jau elementarioji biologija rodo tai, kad šaliai reikės naujų gyvenamųjų vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos klaida

Klaida: W. Buffettas išleido apie 2 mlrd. dolerių Teksaso energetikos bendrovių vertybiniams popieriams įsigyti. Šiandien jie teverti 878 mln. dolerių ir gali dar smukti.

Paaiškinimas: Investuotojas sako per gerai įvertinęs kompanijų perspektyvas ir tikimybę, kad gamtinių dujų kainos išliks nestabilios.

Nereikalingi įsigijimai

Klaida: Keletas kompanijų, kurias įsigijo ,,Berkshire Hathaway” nedirba taip pelningai, kaip tikėtasi.

Paaiškinimas: W. Buffettas sako, jog iš keleto jo įsigytų verslų kompanija per daug nesitikėjo, tačiau jis tikina tinkamai neįsiklausęs į kolegų nuogąstavimus. ,,Bandau prognozuoti, kas bus po 10-20 metų po įsigijimo, bet kartais regėjmas sutrinka”, laiške rašo W. Buffettas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naftos nesusipratimas

Klaida: 2008 metais W. Buffettas savo bendrovės akcijų dalį naftos įmonėje ,,ConocoPhillips” padidino keturis kartus. Tuomet naftos ir dujų kainos siekė viršūnes, o akcijų pirkimas investuotojui atsiėjo keletą milijardų dolerių.

Paaiškinimas: W. Buffettas teigia neišpranašavęs tokio staigaus naftos kainų smukimo vėliau 2008 metais. ,,2008 metais pridariau daug kvailų investicijų, bet ši buvo didžiausia”, rašo investuotojas.

Tekstilės bėda

Klaida: Investuotojas pripažįsta, kad blogiausia jo investicija galėjo būti pats ,,Berkshire Hathaway”. 1960 metais W. Buffettas įsigijo Naujosios Anglijos tekstilės gamyklą, po dviedešimties metų ją uždarė.

Paaiškinimas: W. Buffettas iš karto nepripažino, kad tekstilės verslas toliau naikina jo pinigus. ,,Kvailiausias dalykas, kurį kada esu padaręs yra tikėjimas ir galimybių ieškojimas norint praplėsti tekstilės gamybą – metų metus tai dariau.”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų