REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas atsisakė Graikijai tiekti 500 tūkst. barelių naftos dėl Europos Sąjungos (ES) įvestų sankcijų Teheranui, remdamasi Irano naujienų agentūra „Fars“ praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tanklaiviai, atvykę paimti 500 tūkst. barelių Irano naftos ir pristatyti į perdirbimo įmonę Graikijoje, buvo privesti išvykti tuščiomis, nes Iranas atsisakė duoti naftos“, – skelbė „Fars“.

REKLAMA

Sausio pabaigoje ES uždraudė Irano naftos importą. Taip buvo nuspręsta po to, kai Iranas paskelbė eksploatuojantis urano sodrinimo gamyklą Kumo teritorijoje. Pagal programą, uranas sodrinamas iki 20 proc., kada iš jo gali būti gaminama branduoliniams užtaisams naudojama medžiaga.

Naftos embargas įsigalios nuo vasaros, tačiau Iranas pranešė galintis nutraukti žaliavos tiekimą Europai anksčiau ir įspėjo, jog šis ES sprendimas gali paskatinti naftos kainų šoktelėjimą iki 150 JAV dolerių už barelį.

REKLAMA
REKLAMA

Teheranas jau nutraukė naftos tiekimą Prancūzijai ir Didžiajai Britanijai bei pagrasino, kad taip pat gali pasielgti ir su kitomis Europos šalimis – Vokietija, Ispanija, Italija, Graikija, Portugalija ir Nyderlandais.

Daugiausia Irano naftos perka Graikija, Italija ir Ispanija – apie 68 proc.

2011 m. ES šalys iš Irano pirko vidutiniškai 600 tūkst. barelių naftos per dieną.

Taip pat skaitykite:

Kinija pirks mažiau Irano naftos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų