REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Traumos – neatsiejama futbolo dalis. Vienos jų – menkos, kitos – gali sužlugdyti visą karjerą. Tūkstančiai gerbėjų jiems ploja už žaidimą ir atiduotas jėgas. Tačiau pasitaiko ir kuriozinių situacijų, o  šou ekspertai tik spėlioja, kiek iš tikrųjų futbolininkai gauna už „klasišką“ vaidybą skelbia goal.com.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame dešimt keisčiausių futbolininkų traumų.

10. Evera Banega (2012 metai, automobilio avarija)

Everas Banega (nuotr. SCANPIX)Everas Banega (viduryje) (nuotr. SCANPIX)

Karaliaus taurės pusfinalio išvakarėse, skirtingai nei kiti futbolininkai, daugiausia dėmesio sulaukė Valencijos žaidėjas E. Banega. Pagyrų jam negailėjo net „Barcelona“ komandos treneris Pepe Guardiola ir sakė, kad tai vienas pavojingiausių futbolininkų.

REKLAMA

Pakeliui į „Copa del Rey“ stadioną, E. Banega nusprendė sustoti degalinės stotelėje  ir įsipilti kuro. Tačiau netikėtai futbolininkas pamiršo užtraukti automobilio rankinį stabdį.  Susimokėjęs už kurą, futbolininkas pamatė riedantį automobilį ir bandė jį sustabdyti, bet nesėkmingai. Automobilis jam užvažiavo ant kojos ir sutraiškė kulkšnį bei blauzdikaulį.

9. Davidas Batty (1990 metai, kūdikio triratukas)

Davidas Batty (nuotr. SCANPIX)Davidas Batty (nuotr. SCANPIX)

Jeigu E. Banega trauma jums atrodo kraupi, tai D. Batty's jums sukels juoką. Vienas iš „Blackburn“ ir „Newcastle“ lyderių traumą patyrė, kuomet jo dviejų metų dukra nusprendė pasivažinėti nauju triratuku. D. Batty nusprendė pamokyti dukrą juo važiuoti ir nepastebėjo, kai mergaitė pati viską išmoko ir nusprendė pasivažinėti tėčiui ant kojų. D. Batty buvo sulaužyta kulkšnis, futbolininkas stengėsi grįžti į didįjį sportą, tačiau nesėkmingai.

REKLAMA
REKLAMA

8. Cudicini, D. Seamanas ir D. Jamesas  (distancinio valdymo pultelis)

Cudicini (nuotr. SCANPIX)Cudicini (su kamuoliu) (nuotr. SCANPIX)

Kas galėjo pagalvoti, kad visų toks mėgstamas televizoriaus distancinis pultelis gali ką nors sužaloti. D. Jamesas susižalojo, kuomet gaudė skrendantį pultelį, kai kažkas nusprendė jį jam pamėtėti. Tačiau atskleisime, kokia iš tikrųjų kova vyko dėl distancinio valdymo pultelio.

Vieną vakarą trys draugai – Cudicini, D. Seamanas ir D.Jamesas nusprendė pavakaroti prie televizoriaus ekrano. Staiga D. Seamanas nusprendė mesti distancinio valdymo pultelį į draugą – D. Jamesą. Abu futbolininkai gaudydami pultelį parkrito ant žemės ir stipriai pažeidė kaklo raumenis. Tuo tarpu, kita futbolo žvaigždė – Caudini bandė viską užbaigti - pagauti pultelį. Tačiau – nesėkmingai. Futbolininkas susižeidė kelio girnelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Santiago Canizares ir Dave'as Beasantas (vandens buteliukas)

Santiago Canizares (nuotr. SCANPIX)Santiago Canizares (nuotr. SCANPIX)

Daugelis vartininkų, matyt, turėtų būti didžiausi pesimistai. Turint galvoje jų darbą. Jie privalo sustabdyti kamuolį, kol šis neįlėkė į vartus, o juk už tai jiems moka klubo savininkai.

S. Canizares, keturis kartus tapęs Zamoros trofėjaus laimėtoju ir išrinktas geriausiu „La Liga“ vartininku, nesugebėjo 2002 metais pasaulio čempionate sugauti jam mesto vandens butelio. Šis užkritęs jam ant didžiojo pėdos piršto, sulaužė jį. Tuo tarpu pirmasis futbolininkas gavęs raudoną kortelę per tą patį čempionatą – D. Besantas, susilaužė koją, kuomet paslydo ant salotos lapo bei koja užkliudė vandens buteliuką. O šis užkritęs jam ant kojos traumavo kulkšnį.

REKLAMA

6. Davidas Beckhamas ( 2003 metai, sportinis batelis)

Davidas Beckhamas (nuotr. SCANPIX)Davidas Beckhamas (nuotr. SCANPIX)

Pasirodo, D. Beckhamas nėra toks šventas kaip atrodo. Kalbama, kad „Manchester United“ treneriui Alexui Fergusonui nepatiko Davido veržimasis į pramogų pasaulį. Kartą per 2002–2003 metų futbolo sezoną po pralaimėtų varžybų treneris nesusivaldė ir, kalbėdamas su savo žaidėjais, rūbinėje neapsikentęs sviedė futbolo batelį D. Beckhamui į galvą. Treneriui atrodė, kad Davido gyvenime futbolas nebėra pats svarbiausias, kad šis žaidėjas iššvaisto pernelyg daug energijos su šiuo sportu nesusijusiems dalykams.

REKLAMA

5. Ivano Bonetti (1996 metai, vištienos sparneliai)

Ivano Bonetti (viduryje) (nuotr. SCANPIX)Ivano Bonetti (viduryje) (nuotr. SCANPIX)

D. Beckhamas gali didžiuotis, kad į jį buvo mestas sportinis batelis, o ne vištienos sparneliai. Saugas – I. Bonetti, kuris savo didžiąją karjeros dalį praleido Italijos klube „Juventus“, iki šiol nenoriai kalba apie vieną vakarienę Anglijoje.

Po pralaimėtų rungtynių „Luton Town“ klubui, I. Bonetti susiruošė valgyti vakarienę. Atėjęs į restoraną jis prisėdo prie savo komandos vadybininko, kuris nei iš šio, nei iš to sviedė į veidą jam vištienos sparnelį. Deja, I. Bonetti taip lengvai neišsisuko – ligoninėje medikai konstatavo skruostikaulio lūžį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Jaris Litmanenas (2006 metai, dėžutė su kokainu)

Jaris Litmanenas (nuotr. SCANPIX)Jaris Litmanenas (nuotr. SCANPIX)

Vienu talentingiausių saugų įvardijamas J. Litmanenas iki šiol nenori prisiminti rungtynių su „Fulham“. Tuomet futbolininkas per rungtynių pertrauką užklupo klubo sporto direktorių vartojantį kokainą. Išsigandęs, kad viską papasakos klubo vadovybei, šis J. Litmanenui į akį metė metalinį dėžutę, kurioje gulėjo trys kokaino maišeliai. Futbolininkui buvo sukrėstos smegenys.

3. Rio Ferdinandas ir Dida (sėdėdami)

Rio Ferdinandas (kairėje) (nuotr. SCANPIX)Rio Ferdinandas (kairėje) (nuotr. SCANPIX)

Po sunkių rungtynių R. Ferdinandas žiūrėdamas televizorių  ant kojos užsimetė kavos stalelį. Po kelių valandų futbolininkas pradėjo jausti milžiniškus skausmus. Pasirodo, užsimesdamas stalelį ant kojos, jis pasitempė kojos kraujagysles. Tuo pat metu, garsusis Dida traumą patyrė per rungtynes sėdėdamas ant suoliuko. Atsisukęs pažiūrėti į futbolo aistruolius, jis pasitempė nugaros raumenis.

REKLAMA

2. Paulo Diogo (2004 metai, tvora)

Paulo Diogo (nuotr. SCANPIX)Paulo Diogo (nuotr. SCANPIX)

Visada yra geriau gauti per veidą su vištienos sparneliu ar užsimesti kavos staliuką ant kojos nei nusikirsti pirštą ant kurio dėvi vestuvinį žiedą. Būtent taip atsitiko garsiajam P. Diogo.

„Servette“ komandos saugas 87-ąją rungtynių minutę įmušė įvartį ir iškovojo savo komandai pergalę. Tai švęsdamas jis nubėgo prie komandos aistruolių ir bandė peršokti tvorą. Tačiau jam nepavyko: lipdamas per tvorą, jo pirštas užstrigo tarp geležinių strypų. Neišsilaikęs ant tvoros, futbolininkas parkrito, o pirštas liko tvoroje.

REKLAMA

1. Diego Maradona (2010 metai, šuo)

Argentinos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Diego Maradona per Pietų Afrikoje vykusio pasaulio čempionato rungtynes su Graikijos ekipa. (nuotr. Elta) (nuotr. Balsas.lt)Argentinos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Diego Maradona per Pietų Afrikoje vykusio pasaulio čempionato rungtynes su Graikijos ekipa. (nuotr. Elta) (nuotr. Balsas.lt)

D. Maradona vienas iš tų žmonių, kuris gali papasakoti įdomių istorijų ne tik iš sportininko gyvenimo, bet ir trenerio. Jis gulėjo ligoninėje ne tik dėl alkoholio, tačiau ir narkotikų ir jam ne kartą teko grumtis su mirtimi.

Likus trims mėnesiams iki 2010 metų pasaulio čempionato, futbolo legenda nusprendė apsilankyti pas plastikos chirurgus. Bulvarinė spauda spėliojo, ko iš tikrųjų lankėsi Maradona. Pasirodo, buvęs futbolininkas laiko šarpėjų veislės šunį, kuris jam įkando į veidą. Argentinos legendai prireikė net 10 siūlių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų