REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar įmanoma sustabdyti laiko žymes ant kūno be skalpelio ir injekcijų? Taip! Svarbiausia – tinkamai rūpinkitės savimi. Pateikiame 25 patarimus, kuriais pasinaudojusios nepastebimai atjaunėsite.

REKLAMA
REKLAMA

1. Putlesnės lūpos. Rinkitės šviesaus atspalvio lūpų dažus, o kad lūpytės atrodytų putlesnės, blizgesiu patepkite jų viduriuką.

REKLAMA

2. Sklastymo strategija. Idealiai tvarkingas sklastymas suteikia griežtumo ir solidumo. O štai asimetrija, atvirkščiai – jaunatviško žaismingumo. Be to, kai sklastymas asimetriškas, nelygus, plaukai atrodo puresni, efektyviau paslepiamos žilos sruogelės.

3. Įdegis kojoms. Ar žinojote, kad saikingas įdegis efektyviai paslepia celiulito požymius ir net matomą venų tinklą? Tiesa, į soliariumą geriau neiti – po dirbtinės saulės procedūrų išsausėjusi oda senės dar greičiau. O štai švelnus masažas su kokteiliu iš dalies savaiminio įdegio kremo ir dviejų dalių drėkinamojo losjono – kaip tik tai, ko reikia!

REKLAMA
REKLAMA

4. Nepamirškite skaistalų! Jie padaro skruostus išraiškingesnius, suteikia veidui daugiau gyvumo, paryškina akių spindesį. Kad skaistalais parausvinti skruostai atrodytų natūraliai, išbandykite tokį triuką: storu makiažo šepetėliu per skruostikaulius, šiek tiek į viršų einančia įstriža linija, perbraukite skruostus bronzinės spalvos pudra, o tada skruostų obuoliukus lengvai brūkštelėkite gaiviai rausvu skaistalų debesėliu.

5. Akių žavesys. Šviesiais, bet ne visiškai baltais šešėliais brūkštelėkite ties vidiniais ir išoriniais akių kampučiais. Šis paprastas triukas padės akimirksniu atgaivinti pavargusias akis. Tik nepamirškite išsklaidyti šešėlių potėpių linijų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Šypsokitės. Atrodytų, patarimas išties pernelyg paprastas. Bet nepamirškite – geriausiai padeda kaip tik paprasti triukai. O veidą su šypsena žmonės nesąmoningai laiko jaunesniu nei susiraukusį. Tai įrodyta moksliškai!

7. Vanduo. Vos baigusi makiažą papurkškite ant veido terminio vandens – drėkinanti dulksna padės susikurti natūralesnį ir gaivesnį įvaizdį. Nešiokitės flakonėlį tokio vandens rankinėje, kad galėtumėte taip per dieną atsigaivinti dar bent du–tris kartus.

8. Mėlynas tušas. Savaime mėlynas tušas neatrodo natūraliai. Tačiau jei juo brūkštelėtumėte per įprastą juodą – sukurtumėte neįtikėtiną įvaizdį! Nebijokite, blakstienos nenusidažys mėlynai. Šis tušas tik suteiks juodai spalvai šiek tiek mėlynų atšvaitų. O įrėmintas tokių blakstienų jūsų akių baltymas atrodys dar baltesnis ir vaiskesnis, taigi akys – pailsėjusios ir žvalios.

REKLAMA

9. Drėkiklis. Įsigykite gerą drėkiklį, kuris idealiai tiktų jūsų odai. Nepamirškite: nors ši priemonė pasidarius makiažą lieka nematoma, ji teikia bene daugiausiai reikšmės veidui ir natūraliam odos grožiui!

10. Manikiūro iliuzija. Trumpi, nepriekaištingos formos, rausva spalva nulakuoti nagučiai atrodo jaunatviškai ir elegantiškai, kad ir ką apsirengtumėte.

11. Kirpimas. Venkite kirpti plaukus lygiai ir monotoniškai. Paprašykite kirpėjo, kad jūsų plaukus iškarpytų – kai jie bus žvilgantys ir žaismingi, įvaizdis akimirksniu įgis jaunatviško žavesio.

REKLAMA

12. Judesys. Kai tik galite – judėkite: pasivaikščiokite, lipkite laiptais, pasimankštinkite. Tai į naudą ne tik figūrai, bet ir odai. Judesys suteiks natūralaus rausvumo skruostams, todėl akimirksniu atrodysite jauniau.

13. Išskirkite antakius. Tobula antakių forma kartais prilygsta net raukšlių patempimo efektui: akys iškart po procedūros tampa jaunatviškesnės, išraiškingesnės, o veidas įgyja subtilaus žavesio.

14. Kremas šaldytuve. Laikykite ten paakių kremą. Taip kas rytą galėsite vos vienu prisilietimu pašalinti paakių paburkimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15. Vonia su aliejais. Bent keletą kartų per savaitę pasilepinkite šilta (ne karšta!) vonia su aliejais. Tai ne tik atpalaiduoja, bet ir leidžia aliejams giliau prasiskverbti į odą, ją pamaitinti ir padengti apsaugine plėvele, užrakinančia drėgmę odos ląstelėse.

16. Naktinis kremas. Rinkitės drėkinamąjį kremą, kurio sudėtyje būtų keramidų arba niacinamidų – jie ne tik švelniai puoselės odą, bet ir suteiks jai žvilgesio bei skaistumo.

17. Lūpų švelnumas. Vakare nušveiskite lūpas masažuodama drėgnais dantų šepetėlio šereliais ir patepkite riebiu balzamu.

REKLAMA

18. Miegas. Gerai išsimiegokite. Nakties miegas puikiai suaktyvina regeneruojamąsias odos funkcijas, ji greičiau atsinaujina, atrodo sveikesnė ir jaunesnė.

19. Popiečio kavą pakeiskite žaliąja arbata. Žalioji arbata, kitaip nei kava, neskatina skysčių šalinimo iš organizmo, be to, ji spartina medžiagų apykaitą ir aprūpina jus laisvuosius radikalus neutralizuojančiais polifenoliais.

20. Švelniosios pėdutės. Kasnakt, prieš guldamasi į lovą, patepkite pėdas kremu, geriausia – su AHA rūgštimis. Ir jau po savaitės pėdutės bus švelnios ir lygios.

REKLAMA

21. Iškirptė. Kas vakarą iškirptės sritį patepkite maitinamuoju kremu, o jei rengsitės šią vietą apnuoginančius ir išryškinančius drabužius – stangrinamuoju kremu ar losjonu.

22. Gražios rankytės. Kartą per dieną šveiskite rankas šveičiamuoju kremu. Po procedūros patepkite riebiu maitinamuoju kremu ir pailsėkite. Tai padės išvengti tamsių dėmių ar pašviesinti esamas.

23. Vandens porciją... suvalgykite. Taip, vandenį verta ne tik gerti, bet ir valgyti – t. y. kasdien pasilepinti bent keletu porcijų vandeningų daržovių ir vaisių (agurkų, arbūzų, mandarinų ir kt.). Jų minkštime yra struktūruoto vandens, kurį organizmas pasisavina lengviau, be to, taip pasirūpinama ir vitaminų bei mineralų atsargomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

24. Laikysena. Taisyklinga laikysena daro stebuklus. Nuleiskite ir kiek atloškite pečius, krūtinę atkiškite į priekį, galvą laikykite pakeltą aukštyn. Jei taisyklinga laikysena jums ilgai buvo svetima, turės praeiti šiek tiek laiko, kol priprasite. Todėl pamėginkite labiau kontroliuoti save: pakeliui į darbą ar namo susiraskite savotiškus kontrolės „taškus“ – vietas, pro kurias eidama prisimintumėte laikyseną ir, jei reikės, ją pakoreguotumėte. 5–10 kartų pakontroliuokite save ir darbe (pavyzdžiui, kas valandą).

25. Gardi profilaktika. Vartokite daugiau maisto, gardinto imbieru, ciberžolėmis, cinamonu. Šie prieskoniai saugo nuo uždegimo, taigi stiprina imuninę sistemą. Nepamirškite, kad kiekvienas uždegimas palieka žymių ne tik organizme, bet ir ant odos. Mokslininkai įrodė, kad rečiau sergant uždegiminėmis ligomis, odoje raukšlelių atsiranda vėliau.

Parengė Laura Mureikaitė

Moters savaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų