REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomenės veikėjas Algis Ramanauskas kalbėdamas apie grafiti piešėjus žodžių į vatą nevynioja.  Jie yra niekšai, melagiai, prišiktakelniai vandalai – atvirai savo požiūrį dėste jis „BTV laidoje „Auksarankiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Solomono gaudynės, inicijuotos A.Ramanausko, dabar jau šiek tiek primirštos. Tačiau jų sumanytojas įsitikinęs – pradėti šią kovą tikrai vertėjo. „Man kai kurie sako, kad kam tu išvis išjudinai tą širšių lizdą, dabar grafiti atsirado dar daugiau. Tai netiesa. Statistiškai grafiti Vilniuje nepadaugėjo, tik žmonės juos labiau pastebi, darosi jiems nepakantūs ir tai yra gerai. Galbūt ką nors iš jų aš ir užsiutinau taip, kad nuėjo papildomai dar ko nors nupiešti, bet teigiamų dalykų šitoje iniciatyvoje matau tikrai daugiau nei neigiamų“, - kalbėjo A.Ramanauskas, prisimindamas, kad ryžosi imtis veiksmų tuomet, kai pastebėjo, kad grafiti tapo sistema ir jam tai matant trūko kantrybė.

REKLAMA

A.Ramanauskas nedaro jokių išimčių: mieste neturi būti nei labai gražiai nupieštų grafiti, nei legalių sienų jiems piešti: „Man ne kartą teko girdėti iš tos stovyklos žmonių, kad štai mes, tikri grafitininkai, patys Solomoną smerkiame. Nesąmonė. Jie patys iš tikrųjų gali nupiešti neblogą darbą, o vakare eiti į miestą ir taginti. Tai yra jų kultūros dalis, jie dažniausiai yra melagiai ir niekšai. Ir jiems dažnai trūksta logikos, jie yra kvaili. Jie sako, tu neišnaikinsi visų grafiti, tu esi asilas. Mes žinome, kad neišnaikinsime, kaip ir žinome, kad visuomenėje visada bus automobilių vagių, tinginių, bet visuomenės užduotis yra kaip įmanoma tai sumažinti“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ramanauskas ant sienos (nuotr. Organizatorių)A. Ramanauskas ant sienos (nuotr. Organizatorių)

Solomono gaudynes pradėjęs vyras įsitikinęs, kad legalios sienos grafiti piešti niekada niekur neveikė ir neveiks. „Jos yra  visuomenės pasidavimo, silpnumo protrūkiai. Koks nors savivaldybės gudruolis, norėdamas pasibroliauti  su vandalais, parodyti, koks jis fainas ir kaip supranta jaunimą, padaro kokį nors legalių sienų festivalį. Tada ateina tie prišiktomis kelnėm, su kreivai uždėtomis beisbolkėmis, su kapišonais kompleksuoti bepročiai,   vandalai, niekšai ir nupaišo gražų katiną ar zuikį. Policijos pareigūnai vaikšto, juos visus pažįsta, o tie vandalai kikena iš savivaldybės durnumo. Jie, tie „legalūs“ menininkai, pasidaro eskizus, po to nueina naktį į senamiestį ir apšika bažnyčias“, - piktinosi A.Ramanauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, vienintelis būdas kovoti su grafiti yra šviesti visuomenę, kad būtų nepakantumo atmosfera. „Jie nėra menininkai. Jei jie yra menininkai, tai bet koks žmogžudys yra fluxininkas. Vagystė irgi yra menas, jei gražiai pavogi“, - ironizavo jis.

A.Ramanausko žiniomis, Solomono tapatybė policijai yra žinoma, bet jis dar nėra nubaustas. „Taip yra dėl teisėsaugos skystablauzdiškumo ir netinkamo požiūrio. Kita vertus, Solomonas dabar yra bendrinė sąvoka. Mes negaudome kažkokio vieno durnelio, kuris  teršia, vandalizuoja miestą“, - pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų