REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemyninei ledo ritulio lygai (KHL) priklausančios Jaunimo lygos (MHL) antrajame pagal pajėgumą čempionate rungtyniaujančios Vilniaus „Baltica“ komandos vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas džiaugėsi sėkmingu savo auklėtinių pasirodymu reguliariajame sezone.

REKLAMA
REKLAMA

„Reguliariajame čempionate Vakarų divizione užėmėme antrąją vietą, o tai puikus rezultatas. Esu patenkintas savo vaikinais ir jų žaidimu. Aišku, norėjome užimti pirmąją vietą, tačiau MHL žaidžiame tik pirmus metus, todėl džiaugiamės pasiektu rezultatu, - penktadienį Vilniuje, “Pramogų arenoje„, surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo klubo strategas. - Mūsų komanda suburta vėlai, bet ji gerai sukomplektuota. Komandos nariai jau susižaidė, matosi, kad jie auga, tobulėja. Turime puikų puolimą, neblogą gynybą, tačiau turime problemų dėl vartininkų. Netekome savo pagrindinio vartų sargo Nikiforo Ščerbos. Jam atlikta operacija. O juk geras vartininkas - tai daugiau nei pusė komandos“.

REKLAMA

Pernai suburta „Baltica“ komanda per 36 rungtynes surinko 69 taškus ir nusileido tik „Zelenograd“ (Rusija) klubui (76 tšk.). Aštuntfinalyje, kuriame bus žaidžiama iki trijų pergalių, Vilniaus komanda kovos su Rygos „HK Juniors“ (Latvija) ekipa.

„Mūsų pagrindinis tikslas atkrintamosiose varžybose - pasirodyti kuo geriau, patekti į finalą, o gal ir laimėti, tačiau atkrintamosios varžybos - tai ne reguliarusis sezonas. Čia kiekvienose rungtynėse kovojama dėl išlikimo. Mums pirmajame etape teko stiprus varžovas - Rygos klubas. Stengsimės pasiekti kuo geresnį rezultatą. Negaliu paaiškinti kodėl, bet yra “nepatogių„ varžovų, o mums toks yra Rygos klubas“, - kalbėjo D. Medvedevas. - Niekada neprognozuoju rungtynių baigties, bet esu įsitikinęs, kad žaidėjai kovos nuo pirmos iki paskutinės sekundės".

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąsias dvejas aštuntfinalio rungtynes šeštadienį ir sekmadienį „Baltica“ žais Vilniaus „Pramogų arenoje“. Susitikimų pradžia 17 val.

Į finalą pateksiantys klubai iškovos kelialapius į pagrindinį MHL čempionatą.

„Baltica“ klubas turėjo net penkis savo atstovus ketvirtadienį Penzoje (Rusija) vykusiose „Kartos taurės“ rungtynėse. „Vakarų“ rinktinei vadovavo „Baltica“ vyriausiasis treneris D. Medvedevas, o joje žaidė Vilniaus klubo nariai - slovakas Robertas Mikesas bei rusai Vadimas Chvolesas, Leonidas Kozlovas ir Maksimas Volkovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žvaigždžių“ mačas buvo puikiai suorganizuotas. Jį stebėjo beveik 6 tūkst. žiūrovų. Jie skatino mus eiti į priekį, tad negalėjome pralaimėti. Su kitais „Vakarų“ rinktinės nariais susibendravome, susidraugavome ir tapome tikra komanda. Tai ir leido mums iškovoti pergalę„, - kalbėjo “Baltica" klubo kapitonas V. Chvolesas.

„Vadovavimas komandai “Žvaigždžių„ rungtynėse man buvo nauja patirtis ir didelė atsakomybė. Juk komandoje buvo devynių klubų atstovai. Puiku, kad ekipoje turėjome savo žaidėjų ir jie pasižymėjo“, - sakė D. Medvedevas.

„Vakarų“ komanda 3:2 įveikė „Rytų“ rinktinę, R. Mikesas pelnė įvartį, o V. Chvolesas atliko rezultatyvų perdavimą.

Vilniaus ledo ritulio klubo Vilniaus ledo ritulio klubo „Baltica“ spaudos konferencija (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų