REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniame tinklapyje „Facebook“ išplatinta žinia, kad pastarąsias kelias dienas yra sustabdyta naftos perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ (buvusios „Mažeikių naftos“) veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt kalbintas „Orlen Lietuva“ komunikacijos skyriaus vadovas Audrius Stasiulaitis tokias žinias vadino suinteresuotų asmenų gandais ir neigė, kad „Mažeikių naftoje“ yra rimtų problemų.

REKLAMA

„Veikla yra tiktai pristabdyta, tai yra vieno įrenginio sustabdymas, kuris visiškai nepaveikė nei Lietuvos, nei Estijos, ar Latvijos vidaus rinkų aprūpinimo degalais. Gamybos apimtys yra apie 80 proc., niekas nėra sustoję. Kai suinteresuoti žmonės daro politiką per „Facebook“, tai yra blogai“, - situaciją komentavo „Orlen Lietuva“ atstovas.

Jis žadėjo artimiausiu metu pateikti daugiau detalių apie šį įvykį.

Papildyta 12.39 val.

„Orlen Lietuva“  popiet savo tinklapyje išplatino žinutę, kad šią savaitę bendrovės  naftos produktų gamykla dirbo didesniu kaip 80 procentų planinio perdirbimo pajėgumu.

REKLAMA
REKLAMA

„Degalų tiekimas vietinėms rinkoms vyksta įprastu režimu. Tuo pačiu metu įmonės mazuto giluminio perdirbimo (KT) komplekse atliekamas būtinas katalizinio krekingo įrenginio remontas, kuris yra balandžio viduryje pradedamo gamyklos kapitalinio remonto dalis“, - teigiama bendrovės pranešime.

---------------------

Šiemet bendrovėje „Orlen Lietuva“  sausio 9 d. naktį buvo kilęs gaisras. Kaip vėliau paaiškėjo, gaisrą selektyvinio hidrovalymo įrenginyje sukėlė kompresoriaus gedimas. „Orlen Lietuva“ atstovai po įvykio patikino, kad degalų tiekimui toks incidentas įtakos neturėjo.

Didžiausias gaisras per pastarąjį dešimtmetį „ORLEN Lietuvoje“ (tuometinėje „Mažeikių naftoje“) buvo kilęs 2006-ųjų spalio 12-ąją. Tuo metu kompanija patyrė daugiau nei už 355 mln. litų žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų