REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tikiuosi, kad jau oro uoste šalies piliečiai rytoj galės išgirsti, kokiomis sąlygomis ir už kokius pinigus Lietuva statys naują atominę elektrinę, kam parduos elektros energiją ir kiek elektra kainuos Lietuvos žmonėms. Jei premjeras to nepasakys, nauja atominė elektrinė ir toliau liks tarsi ežiukas rūke“, - sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko teigimu, būtent atsakymai į šiuos klausimus išsklaidytų visuomenėje kylančias abejones, ar šis statinys nebus tik dar viena naujo amžiaus afera arba nepakeliama našta Lietuvai.

REKLAMA

„Kol kas valdžia, kalbėdama apie naują atominę, vietoje faktų ir argumentų žmonėms siūlo emocinį šviesaus rytojaus foną: ir elektra bus pigi, ir energetinė nepriklausomybė atsiras, ir ekonomika pakils. Kai imama kalbėti konkrečiau, kyla labai rimtų abejonių. Norėčiau Energetikos ministro A. Sekmoko paklausti: ar jis, kalbėdamas apie elektros kilovatvalandę, nepamiršo prie 7 centų pridėti nulio?“, - kalbėjo R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, neramu, kad vietoje aiškių atsakymų į klausimus valdžia pasirinko skubą ir slaptumą.

„Šie du dalykai itin primena „Williams“ istoriją. Ir tada tai buvo daroma artėjant rinkimams, ir tada derėtasi visuomenei nežinant net dėl ko deramasi, o vėliau paaiškėjo, kad sutartis itin nepalanki Lietuvai. Ar taip neatsitiks ir šiandien?“ – nuogąstavo politikas.

R. Pakso teigimu, niekas neginčija, kad nauja atominė elektrinė Lietuvai būtų labai reikalinga, tačiau politikas sako, kad ji negali tapti nepakeliama našta jos žmonėms, kuriems už kilovatvalandę elektros energijos reikės mokėti 60 ar 70 centų.

„Gal iš tiesų ateis toks laikas, kad bent vienas valstybės sandoris per du dešimtmečius bus naudingas Lietuvos žmonėms. Tačiau iki šiol kažkodėl vis išeidavo taip, kad būdavo kitaip. Aš nuoširdžiai linkiu tas blogas tradicijas sulaužyti, bet ženklų, jog taip gali atsitikti, kol kas nematyti“, - sakė R. Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų