REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas nenagrinės Kauno apygardos teismo teisėjos, dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio sesers Neringos Venckienės skundo dėl Panevėžio apygardos teismo nutarties, nes skundžiama nutartis nėra apeliacinio apskundimo objektas.

REKLAMA
REKLAMA

Skundžiamoje nutartyje iki vasario 6 dienos buvo reikalaujama pašalinti N. Venckienės pareiškimo dėl Kėdainių teismo nušalinimo trūkumus.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, kadangi bylos Lietuvos teismuose yra nagrinėjamos instancine sistema, Panevėžio apygardos teismas, kuriam buvo perduotas nagrinėti N. Venckienės prašymas nušalinti visą Kėdainių teismą, veikė kaip aukštesnės instancijos teismas, kurio sprendimai apeliacine tvarka neskundžiami ir įsiteisėja nuo priėmimo momento.

Vadinasi, Panevėžio apygardos teismo 2012 m. sausio 25 d. nutartis nėra apeliacinio apskundimo objektas.

REKLAMA
REKLAMA

N. Venckienė sausio 20 dieną Kėdainių rajono apylinkės teismui, nagrinėjančiam antstolės prašymą išduoti leidimą paimti vaiką iš globėjos prievarta, faksu pateikė pareiškimą, kuriuo reiškia nušalinimą visiems šio teismo teisėjams.

Šis nušalinimo pareiškimas buvo persiųstas nagrinėti Panevėžio apygardos teismui, kuris sausio 25 dienos nutartimi nustatė terminą iki vasario 6 dienos pašalinti trūkumams - pateikti dokumento originalą.

Nutartį apskundė teisėja N. Venckienė, kuri teigia, kad pareiškimą dėl nušalinimo pateikė faksu ir paštu, t. y., tinkamai. Todėl, jos nuomone, reikalavimas pašalinti trūkumus yra nepagrįstas. Ji prašo klausimą dėl nušalinimo perduoti nagrinėti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų