REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Banko „Snoras“ nacionalizavimo ir bankroto atveju, visi veiksmai buvo tinkami ir padaryti laiku, tokią savo poziciją šiandien išsakė Lietuvos banko valdybos narys Audrius Misevičius po laikinosios Seimo komisijos posėdžio dėl „Snoro“ bankroto aplinkybių tyrimo. Daugiau komentarų A. Misevičius žiniasklaidai nepateikė, remdamasis tuo, kad visa, ką jis pasakė komisijos posėdyje, įsipareigojo laikyti paslaptyje.

REKLAMA
REKLAMA

„(Dėl „Snoro“ – aut. past.) buvo padaryta viskas, ko reikia tada, kada reikia, – teigė jis ir paneigė spėjimus, kad apie galimas banko „Snoras“ problemas buvo žinoma iš anksto. – Grėsmė dėl banko veiklos atsiranda iškart po bet kokios kredito įstaigos įsteigimo“.

REKLAMA

Komisijai šiandien liudijusi buvusi „Snoro“ banko valdybos narė ir vyriausioji finansininkė Jurgita Bliumin su žiniasklaida taip pat nebuvo linkusi bendrauti.

„Į visus klausimus atsakiau komisijai“, – teigė ji ir išskubėjo iš Seimo rūmų.

Laikinosios tyrimo komisijos dėl Lietuvoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir banko „Snoras“ klientų interesų apsaugos užtikrinimo posėdyje šiandien taip pat turėtų liudyti nuo pareigų nušalintas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Vitalijus Gailius.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas įpareigojo komisiją išsiaiškinti, ar teisės aktai, reglamentuojantys komercinių, specializuotų ir užsienio bankų, veikiančių Lietuvos Respublikoje, taip pat jų padalinių veiklą bei priežiūros tvarką, sudaro prielaidas stabiliam, patikimam, efektyviam ir saugiam bankų sistemos funkcionavimui.

Išvadas ir pasiūlymus Seimui komisija turi pateikti iki birželio 1 d. Ekonomika.lt primena, kad komisijai jau paliudijo dabartinis Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir buvęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas. Planuojama, kad į komisijos posėdį kovo viduryje bus kviečiamas ir laikinasis „Snoro“ administratorius „Zolfo Cooper LLP“ vyresnysis partneris Simonas Freakley'us.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų