REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus pirmininkas Algirdas Paleckis praranda savo pozicijas - partijos vadovybės sprendimu į derybininkų dėl valdančiosios koalicijos sostinėje grupę inkorporuoti du jo aršūs oponentai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo po trečiadienio vakarą vykusių LSDP ir partijos Vilniaus skyriaus prezidiumų posėdžių.

REKLAMA

Po prezidiumų posėdžio nuspręsta papildyti Vilniaus skyriaus derybinę grupė. Prie jos prisijungė buvęs parlamentaras Vytenis Andriukaitis ir buvęs Vilniaus skyriaus lyderis Algirdas Kunčinas.

Pernai buvęs diplomatas A.Paleckis ir LSDP "jaunosios kartos" atstovai, žadėdami sostinės skyriaus atsinaujinimą, nuvertė vadinamajai partijos senajai kartai lojalų A.Kunčiną ir jo šalininkus. Trečiadienio vakarą A.Paleckis neparodė nepasitenkinimo dėl savo politinių oponentų įtakos stiprėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

"V.Andriukaitis ir A.Kunčinas prisijungė prie derybininkų grupės, kadangi laukia dideli darbai ir teks derėtis dar su daugeliu partijų. Todėl nieko blogo nematau", - sakė A.Paleckis.

Pernai formuojant savivaldybių tarybų rinkimų sąrašą, skyriaus senbuviai A.Kunčinas, vicemeras Gediminas Paviržis, V.Andriukaitis ir Rimantas Vaitkus buvo nustumti žemyn.

Minėtieji politikai per skyriaus posėdžius smarkiai oponuoja A.Paleckiui.

BNS žiniomis, V.Andriukaitį į derybininkų grupę pasiūlė LSDP prezidiumas, tuo tarpu pats V.Andriukaitis BNS sakė, kad buvo pasiūlytas Vilniaus skyriaus prezidiumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Dabar derybos dar neįpusėjusios, reikia apšlifuoti derybų taktiką, o mes jaunuosius socialdemokratus labai gerbiame", - sakė V.Andriukaitis.

Stebėtojų nuomone, tai dar vienas rimtas smūgis vadinamosios jaunosios socialdemokratų kartos atstovui, anksčiau sulaukusiam LSDP vadovybės ir potencialių sąjungininkų iš kitų partijų griežtos kritikos už flirtą su už Konstitucijos pažeidimus nušalinto prezidento Rolando Pakso vadovaujamais liberaldemokratais.

Pasak partijos lyderio, ekspremjero Algirdo Brazausko, Vilniaus mieste sunkiai įsivaizduojama socialdemokratų koalicija . LSDP lyderis pabrėžė ankstesnę poziciją, kad atviras kelias deryboms su kitomis partijomis, įskaitant ligšiolinio mero Artūro Zuoko liberalcentristus.

REKLAMA

"Jokių sprendimų nėra, išklausėme Vilniaus skyriaus prezidiumo ataskaitą dėl derybų, šiek tiek komentuotos galimos koalicijos, tačiau kol nepriimti konkretūs sprendimai, komentuoti negaliu", - po posėdžio žurnalistams sakė A.Brazauskas.

Paklaustas dėl A.Paleckio deklaruotų ankstesnių ketinimų derėtis su R.Pakso liberaldemokratais A.Brazauskas sakė tuo "labai abejojąs".

"O su A.Zuoku? Kodėl ne, juk jis nepretenduoja į merus, todėl galimos derybos su partija, galima svarstyti šį klausimą", - sakė A.Brazauskas.

Pasak A.Brazausko, derybų baigtis galima likus 10 dienų iki pirmojo tarybos posėdžio, kuris numatytas balandžio viduryje.

REKLAMA

Tuo tarpu socialdemokratų kandidatu į merus pasiskelbęs Seimo narys A.Paleckis tikina, jog "būtina derėtis su visomis partijomis".

"Aš apie konkrečias kandidatūras į sostinės merus negalvoju - nei apie R.Paksą, nei apie A.Zuoką, tačiau posėdyje buvo priimtas sprendimas, kad mes privalome būti atviri visoms partijoms", - sakė A.Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų