REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Negi aš galėčiau nutekinti informaciją dienraščiui („Lietuvos rytui“, – red. past.), kuris jau ne pirmus metus visiškai nemotyvuotai puola tiek mane, tiek mano pavaldinius?“, – žurnalistams sakė D. Valys, išėjęs iš Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžio, kuriame aiškinamasi dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo ir informacijos apie pareigūnų veiksmus neteisėto nutekinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak D. Valio, jis neturįs nė vienos priežasties manyti, kad slapto pasitarimo informaciją būtų nutekinę jo pavaldiniai. Į viską, pasak jo, atsakys ikiteisminis tyrimas. Generalinės prokuratūros vadovas patvirtino, kad melo detektoriumi buvo apklausti keturi jo pavaldiniai, o testų rezultatai esą buvę jiems palankūs.

REKLAMA

D. Valio pavaduotojas Darius Raulušaitis jam metamus įtarimus vadino „tiesiog kvailyste“. Jis pripažino dalyvavęs slaptuose pasitarimuose dėl „Snoro“ reikalų, taip pat patvirtino, kad Valstybės saugumo departamente buvo apklaustas melo detektoriumi.

D. Raulušaitis (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)D. Raulušaitis (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Paklaustas, ar jam metamų šešėlių nelaiko spaudimu dėl atliekamų tyrimų, D. Raulušaitis atsakė spaudimo nejaučiąs. „Aš tikrai nesijaučiu spaudžiamas, o tiesiog sakau, kad tai visiška kvailystė ir tiek“, – kartojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

D. Raulušaitis taip pat teigė, kad Antikorupcijos komisija jo nesiteiravo, ar būtent jis nutekino informaciją, kuri panaudota „Lietuvos ryto“ publikacijoje.

Pareigūnai nekomentavo, kokius būtent klausimus jiems uždavė Seimo komisijos nariai ir nepanoro spėlioti – ar informaciją tikrai nutekino buvę FNTT vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas, kuriems, nepaisant premjero Andriaus Kubiliaus paramos, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atėmė teisę dirbti su slapta informacija ir atleido juos iš tarnybos.

Abu buvę FNTT vadovai V. Giržadas ir V. Gailius teisybės ieškos teisme (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Abu buvę FNTT vadovai V. Giržadas ir V. Gailius teisybės ieškos teisme (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į šios dienos posėdį prokurorai atvyko po tai, kai trečiadienį buvo iškviestas FNTT vadovus iš pareigų atleidęs  ministras R. Palaitis, V. Gailius ir V. Giržadas. Po šių pokalbių komisija skubiai išsikvietė Valstybės saugumo departamento vadovą Gediminą Griną ir jo pavaduotoją Romualdą Vaišnorą. Komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis teigė, esą R. Palaičio atsakymuose būta esminių prieštaravimų, bet jų nedetalizavo.

Išlieka dar vienas neatsakytas klausimas: kiek slaptų pažymų dėl FNTT vadovų valstybės vadovams pateikė VSD? G. Grina po trečiadienio posėdžio žurnalistams pareiškė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir premjeras A. Kubilius gavo vienodą VSD informaciją apie tai, kas galėjo nutekinti žinias apie teisėsaugininkų planuojamus veiksmus prieš „Snorą“, bet premjeras ir Seimo pirmininkė iš VSD anksčiau sakė negavę jokios informacijos, kuri leistų abejoti atleistų FNTT vadovų patikimumu. Neaišku, ar vidaus reikalų ministras R. Palaitis gavo kokią nors atskirą informacinę pažymą iš VSD.

Taip pat skaitykite:

Seime į klausimus dėl FNTT skandalo atsakinėja prokurorai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų