REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį į posėdį rinksis laikinoji Seimo tyrimo komisija, tirianti banko „Snoras“ žlugimą.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos posėdyje turėtų liudyti Lietuvos banko valdybos narys Audrius Misevičius, „Snoro“ banko buvusi valdybos narė ir vyriausioji finansininkė Jurgita Bliumin, nuo pareigų nušalintas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Vitalijus Gailius.

REKLAMA

Tai bus ketvirtasis komisijos posėdis. Komisijai jau paliudijo dabartinis Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir buvęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas. Į komisijos posėdį kovo viduryje bus kviečiamas ir laikinasis „Snoro“ administratorius „Zolfo Cooper LLP“ vyresnysis partneris Saimonas Friklis (Simon Freakley).

Laikinoji tyrimo komisija dėl Lietuvoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir banko „Snoras“ klientų interesų apsaugos užtikrinimo buvo sudaryta sausio 30-ąją, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijoje dirba 12 Seimo narių pagal frakcijų proporcinio atstovavimo principą.

Tyrimo komisijoje yra parlamentarai Petras Auštrevičius, Vytautas Bogušis, Rimantas Jonas Dagys, Kęstutis Daukšys, Valentinas Mazuronis, Juozas Olekas, Jurgis Razma, Julius Sabatauskas, Stasys Šedbaras, Žilvinas Šilgalis, Arvydas Anušauskas ir Vidmantas Žiemelis.

Komisija turės iki šių metų birželio 1 d. pateikti Seimui savo išvadas ir pasiūlymus.

Laikinajai tyrimo komisijai teks atsakyti į 14 klausimų.

Seimas įpareigojo komisiją išsiaiškinti, ar teisės aktai, reglamentuojantys komercinių bankų ir specializuotų bankų bei užsienio bankų, veikiančių Lietuvos Respublikoje, taip pat jų padalinių veiklą bei priežiūros tvarką, sudaro prielaidas stabiliam, patikimam, efektyviam ir saugiam bankų sistemos funkcionavimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų