REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalo centre atsidūrusi Didžiosios Britanijos pasienio agentūra per pastaruosius penkerius metus be ministro pritarimo dažnai nesiėmė jokių arba imdavosi nepakankamų imigracijos kontrolės priemonių, teigiama pirmadienį paskelbtoje ataskaitoje, kuria remiasi britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad iki pusės milijono žmonių atvyko į Britaniją iš Prancūzijos kurortų traukiniu „Eurostar“. Šie žmonės buvo įleisti į šalį nepraėję jokios antiteroristinės patikros. Taip pat nebuvo tikinama, kad atvykstantys Europos šalių piliečiai nėra įtraukti į Britanijos vidaus reikalų ministerijos parengtą sąrašą, į kurį įtraukti teroristai ir pavojingi nusikaltėliai, kurie neturi būti įleisti siekiant apsaugoti Britanijos visuomenę.

Ataskaita taip pat atskleidė, kad milijonai svarų buvo iššvaistyti įvairioms programoms, kurios nebuvo vykdomos, o vyriausybei buvo teikiamos miglota informacija. Be to, Londono Heathrow oro uosto darbuotojai įleisdavo užsieniečius studentus, net jei jie neturėjo galiojančios vizos. Dešimties uostų darbuotojai nuo praėjusių metų sausio iki birželio beveik 15 tūkst. kartų netikrino biometriniuose pasuose įdiegtų asmens duomenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų