REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė trečią kartą kreipėsi į Kauno merą ir tarybą, kad laikinojoje sostinėje būtų įkurta dvimiesčio projekto strateginio planavimo komisija. Vilniuje tokia komisija veikia nuo spalio, jos nariai nagrinėja situaciją dėl pradėtų, tačiau pastaruosius ketverius metus neplėtotų dviejų didžiausių Lietuvos miestų bendradarbiavimo projektų. Prie komisijos Vilniuje veiklos prisijungė ir Ministro Pirmininko tarnybos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario, Vilniaus ir Kauno dvimiesčio strateginio planavimo komisijos pirmininko Edgaro Stanišausko, jau keturis mėnesius Kauno vadovai ir taryba kviečiami priimti būtinus sprendimus, kad būtų galima drauge pradėti įgyvendinti dvimiesčio projektą. „Tačiau laikinosios sostinės valdžia dėl mums nesuprantamų priežasčių vilkina projektą nepateikdami jokios savo pozicijos dėl šios idėjos ateities“, – sako E. Stanišauskas.

REKLAMA

Beveik prieš dešimtmetį pradėto įgyvendinti dvimiesčio projekto tikslas – sujungti abiejų miestų infrastruktūrą, pagerinti susisiekimą, skatinti bendravimą, kultūros ir kitokių renginių bendrą organizavimą. Turint tvirtus partnerystės ryšius būtų galima konkuruoti su šalia esančiais didžiaisiais poliais – Ryga ar Minsku.

Vilniaus ir Kauno bendradarbiavimo ketinimų protokolas buvo pasirašytas 2002 m. Protokole numatyta, kad abiejų miestų savivaldybės kartu formuos europinės reikšmės urbanistinį centrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų