REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kriminalinės policijos biuro pareigūnai išsiaiškino, kad narkotikų prekeiviai tiekia narkotikus čigonų taborui ir dalijasi pelnu.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai kriminalistai sutriuškino vadinamąją „Dančenkovo“ gaują, paaiškėjo, kad nusikaltėliai plečia narkotikų prekybos tinklą – tiekia heroiną į romų taborą. Susitarę su keliais asmenimis, dalijosi su jais pelnu pardavę narkotikus.

REKLAMA

Policija nustatė, kad romai narkotikus parduodavo daug brangiau, nei buvo sutarta su tiekėjais. Be to, juos skiedė ir todėl gaudavo dvigubą naudą.

„Romų taboras – tai itin patogi vieta parduoti narkotikus  nuolatiniams klientams“, – sakė Kriminalinės policijos biuro Trečiosios valdybos viršininkas Edvardas Šileris. Pasak jo, narkotikai plaukė į taborą kelerius metus, kol nebuvo sutriuškinta gauja. Manoma, kad romai ir gaujos nariai užsidirbo milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas tyrimo metu nustatinėjama tiksli suma. Per kratą pas įtariamuosius rasta grynųjų pinigų. Pareigūnai sulaikė 50 asmenų, iš kurių penki – romai.

„Romų taboras – tai tokia vieta, kur narkotikai plaukia be jokių ribų. Pardavėjai turi nuolatinių klientų, kurių nereikia ieškoti“, – sakė E. Šileris. Narkotikai, anot jo, gabenti į Lietuvą iš rytų. Dabar išaiškintas ir kontrabandininkų tinklas.

Tabore narkotikais prekiauja kas antra šeima. Narkotikų prekyba niekur nedirbantiems ir jokių pajamų negaunantiems romams  yra vienintelis pragyvenimo šaltinis be vagysčių ir sukčiavimo.

Romų tabore heroino parduodama daugiau nei 50 proc., įskaitant kitus prekybos taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų