REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liaudies išmintis apie studentiško gyvenimo subtilybes sako: studentas iš pradžių nieko nesupranta, o paskui tiesiog pripranta. Į naujienų portalą Balsas.lt kreipėsi Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) studentė, gyvenanti viename iš universitetui priklausančių bendrabučių.

REKLAMA
REKLAMA

Merginos teigimu, ją labai papiktino mokėjimo pranešimai, kuriuose būna nurodyta kambario nuomos ir komunalinių paslaugų mokėtinos sumos, – žvilgtelėjusi į kaimyniniam kambariui atsiųstą mokėjimo pranešimą, studentė suprato, kad ne visi bendrabučio gyventojai moka vienodai.

REKLAMA

Mistinės sąskaitos už paslaugas

„Neramina tai, kad visi bendrabučio gyventojai gauna skirtingas sąskaitas. Už sausio mėnesį sąskaitos buvo daug didesnės nei už gruodį. Ironiška tai, kad sausį studentai atostogavo. Pavyzdžiui, elektros sausį išnaudota žymiai daugiau nei gruodį. Daugiausiai sumaišties sukėlė tai, kad netyčia pastebėjome, jog kaimyniniame kambaryje gyvenančiai studentei išrašyta sąskaita, kur ties nuomos mokesčiais parašytas nulis, o visiems kitiems – daugiau nei trisdešimties litų suma. Tame pačiame kvite nurodoma, kad vien už šildymą mokėtina suma yra 126 litai ir dar 56 litai už personalo paslaugas, o bendra mokėtina suma vos 80 litų“, – laiške rašė studentė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokėjimo pranešimas (nuotr. Gamintojo)Mokėjimo pranešimas (nuotr. Gamintojo)

Studentė taip pat akcentavo, kad sausio mėnesio sąskaita už elektros suvartojimą buvo rekordinė, nors tuo metu bendrabutyje buvo labai mažai studentų, nes po sesijos daug jų išvyko namo atostogų. Skaitytoja taip pat akcentavo, kad šildymo sąskaitos studentams svyruoja nuo 60 iki 125 litų, nors visi gyvena tame pačiame bendrabučio aukšte, o pasitikėjimo nekelia ir tai, kad viename iš aukštų yra privatus butas ir nėra aišku, ar jo savininkai moka mokesčius.

„Problemų kelia ir kiti dalykai – dušai išklijuoti ne grindinėmis plytelėmis, o tokiomis pat, kaip ir sienos, tad kartą paslydau ir gana smarkiai susitrenkiau. Manau, į studentų gyvenimo sąlygas žvelgiama labai atlaidžiai“, – laiške mintis dėstė studentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokesčių vingrybės

Naujienų portalas Balsas.lt susisiekė su Vilniaus edukologijos universiteto bendrabučių valdytoja Elena Kelminskiene, kuri komentuodama situaciją teigė: „Tokių dalykų būti negali. Vienintelis atvejis, kuomet studentams neskaičiuojami komunaliniai mokesčiai yra tada, kai šie išvykę į praktikas, bet nuomos mokestis dėl to nemažėja.“

Vėliau dar kartą susisiekus su bendrabučių valdytoja ši patikslino, kad vis tik yra gyventojų, kurie rektoriaus įsakymu moka fiksuotą mokestį, nors jų mokėjimo nurodymuose pažymimos ir komunalinių paslaugų sumos. „Šildymo sezono metu 80 litų, o nešildymo – 70 litų mokestį moka turintys negalią studentai“, – teigė pašnekovė.

REKLAMA

Į klausimą, kodėl viename kambaryje gyvenantiems studentams už šildymą reikia mokėti apie 60 litų, o tokio pat dydžio kambaryje gyvenantiems kaimynams – 125 ir daugiau, E. Kelminskienė sakė: „Jei studentas kambaryje gyvena vienas, natūralu, kad už komunalines paslaugas moka vienas, jie gyvenama dviese – suma dalijama iš dviejų.“

Sąskaitas už elektrą padidino tarifai

Studentė laiške minėjo, kad skirtinguose bendrabučio aukštuose gaunamos skirtingos mokesčių sąskaitos, tad paklausta, kodėl taip skiriasi mokesčiai, pašnekovė teigė, kad skiriasi kambarių plotas, tad ir sąskaitos išrašomos skirtingos ir pridūrė, kad rekordinė sąskaita už elektros energijos suvartojimą per sausį studentams išrašyta dėl to, kad kilo elektros energijos kaina: „Nuo sausio mėnesio keitėsi elektros kaina, o studentai mėgsta įsijungti elektrinius šildytuvus, nors bendrabučio taisyklės tai draudžia.“

REKLAMA

Į klausimą, kaip už komunalines paslaugas atsiskaito bendrabučio pastate esančio privataus buto gyventojai, pašnekovė sakė: „Tai daroma naudojantis apskaitos priemonėmis, yra atskiri skaitikliai, šilumos suvartojimas nustatomas pagal buto plotą kvadratiniais metrais.“

Pasiteiravus apie situaciją bendrabučio dušuose, pašnekovė patikslino, kad juose neseniai atlikta renovacija. „Remontą atliko statybų bendrovės, tad tikrai nemanau, kad sienoms skirtos plytelės buvo suklijuotos ant grindų. Sutinku, patalpa drėgna, bet gal studentė buvo be šlepečių. Dėl to, kad ji patyrė traumą, galiu tik atsiprašyti“, – kalbėjo moteris.

Naujienų portalas Balsas.lt dėkoja skaitytojai už naujieną, norėdami pranešti naujieną, tai galite padaryti paspaudę čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų