REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šįvakar paskutinieji UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje jėgas išmėgins „Marseille“ - Milano „Inter“ ir„Basel“ - Miuncheno „Bayern“ futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA

„Marseille“ - Milano „Inter“

Stadionas: „Stade Velodrome“, Marselis, Prancūzija

Transliacija: TV6 (tiesiogiai)

REKLAMA

Šioje poroje susikaus du klubai, šį sezoną nedžiuginantys gerbėjų nacionaliniuose čempionatuose. „Marseille“ užima tik ketvirtą vietą ir per 23 turus net devyniskart sužaidė lygiosiomis. Tiesa, pastaruoju metu horizonte ryškiai šviečia saulė, mat per pastarąsias 15 dvikovų laimėta net 12 kartų.

Tuo metu „Inter“ Italijoje nelaimėjo jau penkių mačų iš eilės ir „Serie A“ rikiuojasi septintas. Claudio Ranieri, kuris susilaukia vis daugiau kritikos, auklėtiniai iš minėtų penkerių rungtynių pralaimėjo net keturias, tarp kurių kluptelėjimai namie prieš kuklias „Novara“ (0-1) ir „Bologna“ (0-3) komandas.

REKLAMA
REKLAMA

„Marseille“ (nuotr. SCANPIX)„Marseille“ (nuotr. SCANPIX)

Įdomu tai, jog „Marseille“ yra vienintelis Prancūzijos klubas, 1993 metais laimėjęs prestižiškiausią Europos taurę. Šeimininkai į aštuntfinalį prasimušė iš sudėtingos grupės, kurioje grūmėsi su Londono „Arsenal“, Dortmundo „Borussia“ ir Pirėjo „Olympiakos“. Tuo metu „Inter“ sieks ne tik atsitiesti po nesėkmių „Serie A“, bet ir žengti lemtingą žingsnį ketvirtfinalio link, kuriame praėjusį sezoną sensacingai bendru rezultatu 3-7 pralaimėjo Gelzenkircheno „Schalke“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marselio vienuolikėje tikrai nebus vieno lyderių Loico Remy - 9 įvarčius Prancūzijoje įmušęs puolėjas yra patyręs traumą. Tiesa, rikiuotėje bus kitas puolėjas Andre Pierre'as Gignacas, o Alou Diarra tikisi spėti atsigauti po savaitgalį gautos lengvos traumos.

Tuo metu C. Ranieri savo dispozicijoje turi kone visus futbolininkus - pasveiko ir gynėjas Walteris Samuelis, kuris buvo pasitempęs šlaunies raumenį. Iš ligų patalo jau išlipo ir saugas Dejanas Stankovičius bei puolėjas Diego Milito.

Įdomu tai, kad strategas užsiminė apie galimybę palikti ant atsarginių suolelio vieną geriausių Europos saugų Wesley Sneijderį, kuris kol kas neranda vietos ekipos žaidimo schemose. Tiesa, kiti ekspertai prognozuoja jam vietą už Milito nugaros.

REKLAMA

„Inter“ (nuotr. SCANPIX)„Inter“ (nuotr. SCANPIX)

„Basel“ - Miuncheno „Bayern“

Stadionas: „St.Jakob Park“, Bazelis, Šveicarija

Teisėjas: Nicola Rizzoli (Italija)

Transliacija: „Viasat Sport Baltic“ (tiesiogiai)

„Basel“ šį sezoną jau pateikė vieną didžiausių sensacijų - grupių etape eliminavo iš turnyro galingąjį „Manchester United“. Tačiau šveicarai tuo pasitenkinti neketina ir viliasi nugalėti Miuncheno „Bayern“, kuris pastaruoju metu vis sunkiau randa kelią į pergales.

Ekspertai konstatuoja, jog Bastiano Schweinsteigerio trauma ir gerokai suprastėjusi Arjeno Robbeno sportinė forma lėmė nykias nulines lygiąsias su vienu Vokietijos čempionato autsaiderių „Freiburg“, tad Šveicarijoje galima tikėtis visko.

REKLAMA

Be to, „Basel“ treneris Heiko Vogelis puikiai pažįsta būsimųjų varžovų virtuvę, mat pats devynerius metus dirbo „Bayern“ jaunimo ugdymo štabe. Norą pasirodyti turės ir krašto saugas Xherdanas Shaqiri, kuris nuo kito sezono vilkės būtent Vokietijos ekipos marškinėlius.

„Basel“ ambicijas iliustruoja faktas, kad komanda nepralaimėjo jau 13 mačų iš eilės visuose turnyruose. Paskutinį sykį suklupta dar lapkričio pradžioje Čempionų lygos rungtynėse su Lisabonos „Benfica“.

„Basel“ (nuotr. SCANPIX)„Basel“ (nuotr. SCANPIX)

„Šis sezonas ypatingas, nes Šveicarija turi savo atstovą atkrintamosiose varžybose. Faktas, jog esu dirbęs Miunchene, daro dvikovą dar įdomesne,- kalbėjo Vogelis. - Turime nedidelę galimybę, kurią galime išnaudoti, jei rungtyniausime kaip prieš “Man Utd".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu „Bayern“ jau keturiais taškais atsilieka nuo lyderio Dortmundo „Borussia“ klubo Vokietijoje. Neramu ir už aikštės ribų - A. Robbenas praranda vietą startinėje sudėtyje, o garbės prezidentas Franzas Beckenbaueris jį pavadino savanaudžiu.

Ypač didelė netektis šiuo kriziniu metu yra B. Schweinsteigerio trauma - vokietis į aikštę grįš tik po kelių savaičių. „Turime susivienyti ir parodyti kitą savo veidą. Reikia labai greitų esminių pokyčių, antraip sezonas bus labai liūdnas“,- konstatavo sporto direktorius Christianas Nerlingeris.

REKLAMA

Bastianas Schweinsteigeris (nuotr. SCANPIX)Bastianas Schweinsteigeris (nuotr. SCANPIX)

Šeimininkai rungtyniaus praktiškai stipriausios sudėties - traumuoti tik Philippas Degenas ir Scottas Chipperfieldas, tad Markusui Steinhoferiui teks toliau žaisti dešiniojo krašto gynėjo pozicijoje.Į rikiuotę grįžę saugai Valentinas Stockeris ir Gilesas Yapi turėtų būti tarp atsarginių.

Tuo metu „Bayern“ startinėje sudėtyje veikiausiai vėl išvysime Thomasą Mullerį o ne Robbeną. Tuo metu Schweisteigerio vietą saugų grandies centre užims Davidas Alaba. Vidurio gynėjo pozicijoje matysime Jerome'ą Boatengą, mat Danielis van Buytenas gydosi traumą.

Thomas Mulleris (nuotr. SCANPIX)Thomas Mulleris (nuotr. SCANPIX)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų