REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Stipriausios, kūrybiškiausios, draugiškiausios yra tos bendruomenės ir šeimos, kurios kartu mini šventes ir išlaiko savo senelių, prosenelių tradicijas bei papročius, sakė Lietuvos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį lankėsi Trakų Vokėje, kur su vietos bendruomene šventė žiemos virsmo į pavasarį šventę – Užgavėnes.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad Užgavėnės ne tik puoselėja etnografines tradicijas, bet ir suburia visus kartu ir ugdo bendrumo jausmą. Pačios stipriausios, kūrybiškiausios, draugiškiausios yra tos bendruomenės ir šeimos, kurios kartu mini šventes ir išlaiko savo senelių, prosenelių tradicijas bei papročius. Tradicijų puoselėjimas suartina tautą. Jeigu būsime vieningi, ne tik greičiau nugalėsime žiemą, bet ir įveiksime visus sunkumus“, – šventės dalyviams sakė šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė kartu su Trakų Vokės bendruomene dainomis varė žiemą iš kiemo, kepė Užgavėnių blynus, dalyvavo virvės traukimo rungtyje, stebėjo tradicinių ir būtinų Užgavėnių personažų Lašininio ir Kanapinio kovą bei degino Morę, vėžinosi arkliais kinkytomis rogėmis ir apžiūrėjo Trakų Vokės dvaro sodybą.

Šalies vadovė paragino šventės dalyvius visus kartu, linksmai ir triukšmingai išvaryti žiemą bei pasiruošti pavasario sutikimui, teigiama Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų