REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusį Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovą Dominique'ą Strauss-Kahną Prancūzijos policija apklausia kaip įtariamąjį  prostitucijos byloje, patvirtino atsakingas prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

D. Strauss-Kahnas, anksčiau laikytas vienu realiausdių kandidatų užimti Prancūzijos prezidento postą, šiuo metu yra laikomas policijos nuovadoje Lilio mieste, šalies šiaurėje. Jis yra suimtas 48 valandoms, informuoja BBC.co.uk.

REKLAMA

Policija jau apklausė keletą prostitučių, kurios prisipažino turėjusios intymių santykių su D. Strauss-Kahnu. Pastarasis savo ruožtu tvirtina nežinojęs, kokiu amatu jos verčiasi.

„Pamėginkite jūs atskirti nuogą prostitutę nuo bet kurios kitos nuogos moters“, – Prancūzijos televizijai sakė D. Strauss-Kahmo advokatas Henri Leclercas.

Buvęs Prancūzijos finansų ministras, pernai gegužę kilus sekso skandalui, atsistatydino iš TVF vadovo posto. Tąkart Niujorko viešbučio kambarinė jį apkaltino išprievartavimu. Vėliau teismas kaltinimus atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausias skandalas kilo dėl įtariamo prostitucijos klano, kuris prabangaus Lilio miesto viešbučio svečiams parūpindavo prostitučių. Prancūzijoje naudotis prostitučių paslaugomis nėra draudžiama, tačiau įstatymai draudžia parūpinti prostitutes kitiems asmenims.

Pranešama, kad D. Strauss-Kahnui gali būti pateikti kaltinimai, jei teismo pareigūnai nuspręs, kad jis žinojo, jog sekso vakarėliuose kartu su juo dalyvavusios moterys buvo prostitutės. Anksčiau buvusio TVF vadovo advokatas sakė, kad jo klientas manė, kad tai „svingerių“ vakarėliai, ir neįtarė, jog moterys galėjo būti prostitutės.

Tiriant bylą jau buvo suimti keli įtakingi Lilio gyventojai, tarp jų – verslininkai ir policijos vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų