REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų visuomeninės organizacijos užsiėmė atlikti gana neįprastą tyrimą – amerikonų specialistai aiškinosi, kurių serijinių automobilių salonuose naudojamos toksiškiausios medžiagos, ir kurių automobilių vidus yra mažiausiai kenksmingas vairuotojui.

REKLAMA
REKLAMA

JAV specialistai aiškinosi, kurių automobilių interjero detalėse yra daugiausia bromo ar chromo junginių. Tai junginiai, kurie gali skatinti vėžinius susirgimus ar embrionų vystymosi sutrikimus. Toksiškas bromas anksčiau itin dažnai būdavo naudojamas siekiant sumažinti plastiko detalių degiumą. Dabar tam naudojami naujos kartos, mažiau toksiški junginiai.

REKLAMA

Pačiu ekologiškai draugiškiausiu automobiliu vairuotojui ir keleiviams specialistai pripažino naują „Honda Civic“. Šio automobilio interjero detalėse ekspertai neaptiko jokių sunkiųjų metalų pėdsakų. Siūlome jums užmesti akį ir į visą automobilių su ekologiškai saugiausiomis interjero detalėmis TOP 10. Tiesa, modeliai čia amerikoniški (ekspertai tyrimą atliko Jungtinėse Valstijose), tačiau bendrą vaizdą pagal gamintojus susidaryti galima.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių su ekologiškai švariausiais salonais TOP 10:

1. „Honda Civic"

2. „Toyota Prius"

3. „Honda CR-Z"

4. „Nissan Cube"

5. „Acura RDX"

6. „Acura ZDX"

7. „Audi S5"

8. „Smart Coupe"

9. „Toyota Venza"

10. „Smart Passion"

Tuo tarpu toksiškai pats pavojingiausias automobilis – „Mitsubishi Outlander“. Jo salone tyrėjai praktiškai beveik visur aptiko bromo junginių, o krėslų oda buvo apdirbama naudojant chromą. Siūlome jums užmesti akį ir į visą automobilių su ekologiškai pavojingiausiomis interjero detalėmis TOP 10.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Automobilių su toksiškiausiais salonais TOP 10:

1. „Mitsubishi Outlander Sport"

2. „Chrysler 200 SC"

3. „KIA Soul"

4. „Nissan Tiida"

5. „Mazda CX-7"

6. „Hyundai Accent"

7. „Chevrolet Aveo"

8. „KIA Sportage"

9. „Volkswagen Eos"

10. „Mini Cooper S Clubman"

Tiesa, ekspertai įžvelgia teigiamas raidos tendencijas – daugiau nei 60 proc. naujų automobilių naudojamos toksiškai saugios interjero medžiagos, gamintojai jau atsižvelgia į cheminių medžiagų keliamą pavojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų