REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs vieno Ekvadoro laikraščio apžvalgininkas, kuriam gresia kalėjimas bei kelių milijonų JAV dolerių dydžio bauda už tai, jog išdrįso pareikšti kritiką, nukreiptą prieš šalies prezidentą Rafaelį Correą, prašo politinio prieglobsčio Jungtinėse Amerikos Valstijose. Žurnalistas tikina tapęs „sistemos auka“, negalinčia pareikšti savo nuomonės.

REKLAMA
REKLAMA

58 metų Emilio Palacio savo prašyme teigia esąs baudžiamas už tai, jog „subjektyviai interpretavo faktinius įvykius“.

REKLAMA

Keturias valandas trukęs teismo procesas įvyko praėjusį trečiadienį Majamyje, tačiau, manoma, JAV Imigracijos ir pilietybės paslaugų tarnyba savo sprendimo nepateiks dar kelias savaites ar kelis mėnesius.

Straipsnis apie prezidentą, kuriame jis buvo pavadintas „diktatoriumi“, pasirodė 2011 metais laikraštyje „El Universo“. Leidinio trims savininkams buvo skirta 42 milijonų JAV dolerių dydžio bauda, jie taip pat atsidūrė kalėjime.

REKLAMA
REKLAMA

E. Palacio praėjusių metų rugpjūtį kartu su šeima paspruko iš šalies ir įsikūrė Majamyje, kur kreipėsi dėl politinio prieglobsčio. Pasak žurnalisto, jis sulaukė ir vis dar sulaukia grasinimų iš su prezidentu susijusių asmenų.

Ekvadoro konsulas Majamyje Eduardo Rivadeneira pareiškė, jog apžvalgininkas neturi šansų laimėti bylą ir likti gyventi Amerikoje.

„Jis nėra nei persekiojamas, nei jam grasinama. Bet kuriuo momentu jis su savo artimaisiais gali grįžti į gimtąją šalį“, – tikino konsulas.

Parengta pagal USAToday.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų