REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį priimdamas naujų ambasadorių skiriamuosius raštus, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pažėrė daug įsimintinų pareiškimų, įskaitant ir tai, kad Japonija galėtų Baltarusijoje pastatyti atominę elektrinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei jūs norite kur nors pastatyti atominę elektrinę, Baltarusija tame sąraše turi būti tarp pirmųjų. Jūs turite pas mus pastatyti gražią, gerą atominę elektrinę, o japonai moka tai daryti, mano nuomone, ne prasčiau, o daug geriau už tuos, kurie moka tai daryti“, – naujajam Japonijos ambasadoriui Takehito Haradarai sakė A. Lukašenka.

REKLAMA

Skiriamuosius raštus A. Lukašenkai įteikė Japonijos, Argentinos, Izraelio, Kinijos, Liuksemburgo, Norvegijos, San Marino ambasadoriai bei Šventojo Sosto atstovas.

Atominės energetikos ekspertas sako, kad A. Lukašenkos pareiškimas visiškai tuščias. Kaip žinoma, Baltarusija dėl pirmosios savo AE statybos yra susitarusi su Rusija, kuri finansuos projektą ir tieks savo reaktorius.

Nepriklausomos internetinės svetainės „atominfo.ru“ vadovas Aleksandras Uvarovas mano, kad A. Lukašenkos žodžiai nereiškia kokio nors pasikeitimo rengiantis su Rusija įgyvendinti Astravo atominės elektrinės projektą.

„Tai maždaug toks pasiūlymas: kai skrisite į Marsą, paimkite ir mus“, – naujienų agentūrai „BelaPAN“ sakė A. Uvarovas.

Jo nuomone, A. Lukašenkos pareiškimas gali būti susijęs su Japonijos korporacijos „Hitachi Ltd.“ planais statyti atominę elektrinę Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų