REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 21 dieną britai švenčia Užgavėnes, o tiksliau - "Shrove Tuesday" arba "Pancake Day", blynų dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse, kuriose vienokia ar kitokia paženklinamas žiemos meto slenkstis, Užgavėnės švenčiamos likus septynioms savaitėms iki Velykų.

REKLAMA

Didysis Užgavėnes švenčiančių kaukėtų persirengėlių būrio tikslas - išvaryti žiemą sudeginant Morę, kaukėmis išgąsdinti šaltąjį metų laiką. Kitą dieną po Užgavėnių prasideda Gavėnia, pasninko laikas, truksiantis iki Velykų. Tad norint gerai pasiruošti pasninkui, Užgavėnių dieną priimta daug ir sočiai valgyti. Panašu, kad britų ir lietuvių tradicija šiuo atveju labai artimos: tiek pabaltijy, tiek ūkanotajam Albione tądien smagiai kertami blynai.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu neturite laiko ar noro užsiimti mielinių blynų čirškinimais, lietinių liejimais, čirvinių blynelių varvinimais, tuomet geriausia mintis - Londone apsilankyti specializuotuose blynelių restoranuose. Jums prancūziškų crepes su sūriu ir špinatais? Lietinių su ledais? Blynelių su bananais, aplietų braškių sirupu?

Žemiau - sąrašas vietų blynelių smaližiams, norintiems tinkamai pažymėti Blynų dieną. Suprantama, tikriausiai ir po jūsų langu ar gatvės gale yra kokia nors miela užeiga, kur jums pasiūlys geriausių pasaulyje Užgavėnių blynų. Nepaisant to, jeigu norite išbandyti ko nors, ką rekomenduoja patys britai - pirmyn. Belieka pasirinkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dudley's Pancake House

60 High Street, Town Centre, Barnet, EN5 5SJ

119 Stroud Green Road, N4 3PX

Šio restorano virėjai puikuojasi net keturiomis dešimtimis metų patirties kepant blynus ir pažada, kad ilgame jų meniu kiekvienas išsirinks patinkantį įdarą.

Creme de la Crepe

29 The Piazza, Covent Garden, WC2E 8RE

23 Cromwell Road, South Kensington, SW7 2JB

Ši blyninė siūlo ne tik įvairių saldžių ir sūrių blynų su aibe įdarų ir padažų, bet ir salotų, kitų užkandžių ir karštų gėrimų šaltą žiemos varymo dieną.

REKLAMA

Crepeaffaire

21a The Arcade, Westfield Stratford City, E20 1EH

Brushfield Street, Shadwell, E1 6AA

Westfield London, 1st Floor, Ariel Way, Shepherd's Bush, W12 7SH

173 Wardour Street, Soho, W1F 8WT

Čia bet kuriuo dienos metu rasite gardžių blynelių ir galėsite užsisakyti jums patinkantį įdarą. Be to, galite paprasčiausiai užsisakyti paruošti juos išsinešti ir ramiai mėgautis blynų puota namuose.

House of Crepes Cafe

56 Upper Ground, Southwark, SE1 9PP

Dar viena blyninė, žadanti, kad apstubsite nuo aibės pasirinkimo ir kad tinkamiausią patiekalą ras tiek smaližiai, tiek sūrių patiekalų mėgėjai, tiek ir crepe gurmanai.

REKLAMA

The Kensington Creperie

2-6 Exhibition Road, South Kensington, SW7 2HF

Nežinia, tikėti, ar ne, tačiau ši blyninė skelbiasi esanti pripažinta geriausia prancūziška blynine Londone. Jeigu eisite pro šalį, susiviliosite ir paragausite jų siūlomų blynų, nepamirškite įvertinti jų kokioj nors atsiliepimų knygoj internete.

The Pancake Cafe

28 Museum Street, Holborn, WC1A 1LH

Įdomu, bet pirmiausiai ši blyninė didžiuojasi tiekiamais "deli-style" sumuštiniais, ir tik po to - prancūziškais plonais blyneliais su įvairiausiais įdarais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

The Soho Creperie

63 Dean Street, Soho, W1D 4QG

Ši blyninė taip pat siūlo platų asortimentą, tiek valgyti vietoje, tiek išsinešti. Tačiau vienas svarbesnių bruožų - galite pasirinkti miltus, iš kurių bus iškepti Jūsų pasirinkti blyneliai. Galbūt esate alergiški kvietiniams miltams, o gal tik norite išbandyti ką nors kitoniško - tuomet pabandykite "galette" vadinamų blynelių iš grikių miltų. Sako, itin sveika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų