REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Andradienį Vyriausioji Tarnybinės etikos komisija svarstys, ar pradėti tyrimą dėl ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus elgesio.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys Komisijai nurodo, kad A. Kubilius 2009 m. laišku kreipėsi į bendrovės „Gazprom“ vadovą, prašydamas tarpininkauti pervedant AB „Achema“ iš AB „Miežregiongaz“ sistemos į AB „Gazprom eksport“ sistemą. Esą, po šių metų vasario 7 d. vykusio A. Kubiliaus ir AB „Gazprom eksport“ vadovo susitikimo, buvo pranešta, kad už dujas AB „Achema“ mokės mažiau.

REKLAMA

Kaip teigiama, Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, politinė partija Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, kuriai vadovauja A. Kubilus, ne kartą yra gavę paramos iš Achemos grupei priklausančių įmonių. Todėl, premjeras A. Kubilius, „kreipdamasis į užsienio bendrovę bei užsienio valstybės pareigūnus dėl vienos bendrovės interesų“, galėjo žinoti, kad „jo vadovaujama politinė partija yra gavusi piniginę paramą iš įmonių, susijusių su šia bendrove“.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos prašoma įvertinti, ar toks A. Kubiliaus elgesys atitinka Įstatymo reikalavimus.

Balsas.lt primena, kad penktadienį, vasario 17 d., Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydamas ištirti, ar šalies premjeras Andrius Kubilius nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų, kai 2009 m. „Gazprom“ vadovybei ir Rusijos vicepremjerui Viktorui Zubkovui rašė laiškus, kreipdamasis dėl AB „Achema“ interesų.

Taip pat skaitykite:

Darbiečiai kreipėsi į VTEK dėl A. Kubiliaus


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų