REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 18 dieną Minske vykusiame atvirosios Baltarusijos lygos grindų riedulio 11 ture Vilniaus „Užkeiktieji vienuoliai“ siekė labai svarbaus tikslo – per dvi rungtynes iškovoti maksimalų taškų skaičių ir neprarasti vilties patekti į turnyro atkrintamasias varžybas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Deja šio tikslo komandai nepavyko įgyvendinti. Po labai atkaklių dvikovų abejos žaistos rungtynės buvo pralaimėtos. Vasario 25-26 dienomis įvyksiančiame paskutiniame reguliariojo sezono ture vilniečiams beliks garbingai kovoti su varžovais ir iškovoti kiek galima daugiau taškų.

REKLAMA

Pirmosios lietuvių rungtynėse su varžovais iš „Vendetta“ klubo vyko pagal labai panašią įvykių eigą kaip pirmoje tarpusavio, pirmojo rato, dvikovoje. Kaip ir pirmajame susitikime, rungtynių nugalėtojas išaiškėjo tik paskutinėmis rungtynių minutėmis.

Greitai, trečiąją rungtynių minutę, praleidę gana kuriozinį įvartį, vilniečiai pirmajame kėlinuke daugiau varžovams tokių progų nesuteikė. Sėkmingai žaisdama gynyboje, „UV“ pati nesukūrė nei vienos realios galimybės išlyginti rezultatą. Antrajame rungtynių kėlinuke Lietuvos čempionų atakos tapo įvairesnės, pavojingesnės ir šios pastangos 20-tą rungtynių minutę buvo vainikuotos – varžovams neleistinai nutraukus eilinę vilniečių ataką, buvo paskirtas baudinys, kurį sėkmingai realizavo Eimantas Rudys.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynėms artėjant į pabaigą, atrodė, kad jos taip ir pasibaigs-kovingomis, nors ir nerezultatyviomis, lygiosiomis. Tokia rungtynių baigtis vilniečiams nebuvo labai jau bloga. Varžovai, likus iki finalinės sirenos 4 minutėms, nesugebėjo realizuoti turėtos vieno žaidėjo kiekybinės persvaros aikštelėje, bet kai atrodė, kad didžiausias pavojus jau praėjo, „Vendetta“ po 2 minučių kirto lemiamą, tolimą, smūgį. Pralaimėtos rungtynės 1:2 (0:1,1:0,0:1).

Antrasis „Vienuolių“ varžovas buvo didžiausias turnyro atradimas, iš 17-18 metų jaunuolių sudaryta, Minsko „Energija“ komanda. Šie jaunuoliai buvo pagrindiniai konkurentai siekiant tolimesnės teisės kovoti dėl čempionato apdovanojimų. Pirmojo rato rungtynės baigėsi taikiai, 3:3, o antrose tarpusavio rungtynėse vilniečiai jau neturėjo teisės prarasti taškų, reikalinga buvo tik pergalė ir viltis po šios dvikovos likusiose 3 rungtynėse iškovoti minimaliai bent 7 taškus. Viltis pasiekti teigiamą rezultatą rungtynėse su „Energija“ sužlugdė prastai sužaistas trečiasis kėlinukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik prasidėjus rungtynėms, jau 24-ą rungtynių sekundę, minskiečiai pelnė pirmą įvartį, o po 5 minučių rezultatą padvigubino. Šis šaltas dušas lietuvių nesutrikdė. 3 minučių intervale „UV“ pelnė tris labai gražius įvarčius ir kėlinuką baigė pirmaudami 3:2. Pirmąjį įvartį komandai pelnė Edvardas Cirtautas, tiksliai iš toli pasiuntęs kamuoliuką į viršutinį vartų kampą. Po dviejų minučių E.Rudys, staigiai susigaudęs kelių gynėjų apsuptyje, technišku metimu išlygino rezultatą, o jau po 9 sek. komandos kapitonas, Martynas Karkauskas, po tikslių komandos draugų perdavimų, išvedė komandą į priekį.

REKLAMA

Tokia įvykių eiga leido daryti prielaidą, kad „UV“ ir toliau nemažins apsukų ir iškovos taip reikalingą pergalę. Su esama situacija nenorėjo taikstytis minskiečiai. Jie buvo ir greitesni, ir mažiau pavargę, nes žaidė tik pirmasias savo varžybas, todėl daug kur lenkė vilniečius ir naudojosi jų klaidomis ginantis. Per sekančius du kėlinukus varžovai ne tik išlygino rezultatą, bet ir įgijo 3 įvarčių persvarą. Viltis kažką pakeisti į gerąją pusę, likus iki rungtynių pabaigos 4 minutėms, atgaivino Martyno Samulevičiaus įvartis, bet pakartoti pirmajame kėlinuke buvusios greitos įvarčių serijos dar kartą nepavyko. Galutinį rungtynių tašką, likus žaisti 18 sekundžių, padėjo „Energijos“ septintasis įvartis. Pralaimėta kova 4:7 (3:2,0:1,1:4) ir palaidotos viltys pratęsti kovą dėl medalių.

Kitos dienos rungtynės baigėsi šiais rezultatais : „Stella“ – „Dinamit“ 5:3 (0:0,4:0,1:3), „Partizan“ – „Stoličnyje Drakony“ 6:1 (1:0,1:1,4:0)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų