REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija pranešė inicijuojanti kūrybinį gamtos mokslų – biologijos, chemijos, fizikos –  konkursą „Mūsų eksperimentas“, kuriame kviečiami dalyvauti 9-11 klasių mokiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso tikslas – skatinti mokinius gamtos mokslus mokytis kūrybiškiau, domėtis gamtamoksline tiriamąja veikla ir patiems joje dalyvauti.

REKLAMA

Pasak ministerijos atstovų, daugiau praktinių galimybių atlikti tyrimus, eksperimentus atsirado šiais mokslo metais, kai visi Lietuvos gimnazijų fizikos, chemijos ir biologijos kabinetai buvo aprūpinti šiuolaikiškų mokymosi priemonių komplektais. Mokyklos pačios galėjo rinktis modernius mikroskopus ir preparatus, kompiuterinę laboratorijų įrangą su įtampos, slėgio, triukšmo lygio, temperatūros ir kitais jutikliais, įvairius rinkinius laboratoriniams darbams atlikti. Visos minėtos priemonės pirktos įgyvendinant ES struktūrinių fondų projektą „Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra“.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso dalyviai kviečiami naudoti pačią naujausią laboratorinę įrangą atliekant biologijos, chemijos, fizikos eksperimentus ir tokiu būdu dalintis savo patirtimi su kitomis mokyklomis, nes geriausi darbai bus skelbiami.

Mokinių komandos, vadovaujamos gamtos mokslų mokytojo, savo nuožiūra galės rinktis konkurso temą iš biologijos, chemijos, fizikos ar sujungti visus šiuos dalykus į vieną darbą.

Darbai konkursui pateikiami  užpildžius tinklalapyje www.lmitkc.lt registracijos formą ir prisegus suarchyvuotą darbą iki 2012 m. balandžio 23 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juos vertins atitinkamų mokslo krypčių ekspertų komisijos. Vertinant bus atsižvelgiama į darbo idėjos ar jos įgyvendinimo originalumą, atlikimo moksliškumą, aktualumą gyveniškame kontekste, meistriškumą bei kruopštumą, tyrimo metodikos naujumą, kūrybiškumą.

Geriausi konkurso darbai bus publikuojami tinklalapyje www.lmitkc.lt. Konkurso prizininkai apdovanojami Švietimo ir mokslo ministerijos diplomais, konkurso organizatorių ir rėmėjų prizais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų