REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į medikus vis dažniau kreipiasi planšetinių kompiuterių naudotojai, besiskundžiantys raumenų skausmais. Pacientai skundžiasi skausmais rankoje, kurioje laiko prietaisą, ir pirštuose, kuriais spausdina ir spaudo ekraną.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai taip pat gydo žmones, kuriems ilgas planšetinių kompiuterių laikymas ant kelių sukelia rankų ir kaklo problemų, rašo „Daily Mail“. Ekspertai nustatė keletą rizikos faktorių, susijusių su vis labiau populiarėjančių planšetinių kompiuterių naudojimu.

REKLAMA

Dauguma žmonių kompiuterius laiko kairiąja ranka. Dėl to gali atirasti skausmingų simptomų – pakartotinių sausgyslių patempimų ar išsivystyti riešo kanalo sindromas, kai pertempiami pirštai. Dažniausiai dešinės rankos smilius naudojamas puslapiams paslinkti, elektroniniams laiškams siųsti ar dokumentams kurti, o tai kelia grėsmę pažeisti kitus raumenis. Taigi tokių kompiuterių savininkams patariama per ilgai nespausdinti virtualiomis planšetinių kompiuterių.

REKLAMA
REKLAMA

Cyndi Davis, internetinio tinklaraščio „The Ergolab“ kūrėja, teigia: „Rasti patogią kūno poziciją naudojantis planšetiniu kompiuteriu, yra tikras iššūkis. Mano nuomone, jis nepritaikytas ilgam spausdinimui. Kūno pozicijos, kuri nesukelia sužeidimų, beveik neįmanoma išlaikyti. “

„iPad“ naudojantis Michaelas Messneris teigė nuo ilgo kompiuterio naudojimo pasitempęs įvairius raumenis. Kitas „iPad“ naudotojas teigė: „Kai savo „iPad“ naudoju ilgiau, mano kairysis petys ir kaklas taip įskausta, kad negaliu užmigti naktį ir vos galiu valdyti ranką.“

Gydytojas Johnas Pappasas teigė, kad planšetinių kompiuterių naudotojams kyla chroniško skausmo pavojus. „Ilgalaikis tokių kompiuterių naudojimas gali sukelti įvairius pakartotinius pirštų ir rankų patempimus. Gera poza ir dažnos pertraukėlės padės šiuos simptomus sumažinti“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų