REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Austrijos sostinėje Vienoje dirbantis diplomatas informavo BBC, kad gali būti, jog Iranas plečia branduolinę programą ir netoli Kumo miesto įrengia požeminę urano sodrinimo gamyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak diplomato, atrodo, jog Iranas pasirengęs įdiegti tūkstančius naujos kartos urano sodrinimo centrifugų. Tai leistų paspartinti urano sodrinimą, kurio reikia tiek elektros energijos generavimui, tiek branduolinių ginklų gamybai. Kiti diplomatai informavo, kad prie Kumo esančioje gamykloje jau įdiegta elektros instaliacija, vamzdynas ir pagalbinė įranga, kurios reikia naujoms centrifugoms. Vis dėlto, diplomatai pridūrė, kad centrifugos dar nepastatytos ir neaišku ar tai bus padaryta, o jei taip – kada.

REKLAMA

Prieš tris dienas pats Iranas pranešė, kad ištobulino technines atominės energetikos žinias ir sukūrė naujas urano sodrinimo centrifugas.

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) šios informacijos nekomentavo. Ateinančią savaitę TATENA inspektoriai vyks į Teheraną derėtis.

Iranas tvirtina, kad plėtoja branduolinę programą, nes nori aprūpinti civilius elektros energija, tačiau Vakarai įtaria, jog Iranas kuria branduolinį ginklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų